Diferența dintre zborurile directe, non-stop, cu escală

1 3.826

Am în gând acest articol de foarte multă vreme și l-am tot amânat din varii motive. Dar gata, m-am hotărât să scriu câteva rânduri despre diferența dintre zborurile directe, non-stop, cu escală.Și asta pentru că mulți dintre voi, cei ce ne citiți, ne-ați tot întrebat despre astfel de zboruri, diferențe și cum este mai bine să călătorească. Evident, totul influențat de preț.

Zborurile directe vs. zborurile non-stop

Deși tindem să credem că zborul direct și zborul non-stop este unul și același, în realitate nu e așa. Exista o diferență majoră între ele.

Zborul direct este cel operat sub aceleași indicativ și fără să schimbați avionul, dar care implică una sau mai multe opriri. În general vorbim de opriri tehnice de realimentare, dar pot fi și opriri comerciale.

Și aici vă dau 2 exemple simple. Un prim exemplu ține de zborurile pe care le opera Blue Air pe ruta Iași – Timișoara – Iași via Cluj. Un singur indicativ, o oprire comerciala. Un alt exemplu ține de zborurile dintre Marea Britanie și Insula Skiathos din Grecia. Unele zboruri sunt operate cu avioane Boeing 757-200, iar acestea au nevoie de o escală tehnică la Salonic pentru direcția Skiathos – Marea Britanie.

Zborurile non-stop sunt acelea care pot conecta 2 aeroporturi fără oprire. Vă urcați în avion, vă închideți centura de siguranță, decolați și mai atingeți solul la destinație.

Zborurile cu escală

Zborurile cu escală sunt de fapt combinații de zboruri necesare pentru ca voi să ajungeți la destinație. Când căutați anumite conexiuni între 2 aeroporturi, pe lângă zborurile directe / non-stop, aveți și zborurile cu escală / escale. Asta înseamnă că plecați pe un zbor, ajungeți în aeroportul intermediar și de aici veți luat alt zbor spre destinația finală. Schimbați avion și de multe ori schimbați chiar compania aeriană.

Dacă ne raportăm strict la România, sunt multe destinații spre care puteți călători doar cu escale, fără a exista zboruri non-stop.

În mod evident, cel mai bine este să călătoriți pe zboruri non-stop sau directe. Însă în anumite circumstanțe, în special de preț și de disponibilitate, este bine să optați și pentru zboruri cu escală.

Sper ca aceste informații să vă fie de folos data viitoare când alegeți să călătoriți!

1 comentariu
  1. […] Sunrise, cunoscut simplu ca Sunrise, înseamnă operarea unor zboruri non-stop din Australia de Est spre destinații din Europa și America de Nord. În ultimii ani, Qantas a […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.