Grevă de proporții în aeroporturile din Italia, pe 20 iunie 2023!

0 308

Pe 20 iunie 2023, angajații aeroporturilor din Italia vor intra în grevă pentru 24 de ore. Întrucât trei dintre cele mai mari sindicate ale lucrătorilor din transporturi din țară sunt implicate în grevă, protestul este de așteptat să provoace perturbări în toate aeroporturile importante din Italia, în special la birourile de check-in și în zonele de colectare a bagajelor.

Sindicatele au declanșat greva în timp ce se aflau în negocieri pentru creșteri salariale în concordanță cu inflația, o indemnizație contractuală de concediu și o îmbunătățire generală a condițiilor de muncă atât pentru personalul din transportul terestre, cât și pentru cel aerian.

Personalul de la aeroporturile din Italia, inclusiv Roma Fiumicino și Milano Malpensa, a fost programat să facă grevă timp de 24 de ore, alături de lucrătorii companiei aeriene low-cost Vueling. ITA Airways, succesorul Alitalia, a declarat luni că a anulat deja 42 de zboruri interne.

Se estimează că pe 20 iunie vor fi peste 3000 de zboruri programate din / spre aeroporturile din Italia, iar greva va afecta multe dintre acestea. Conform legislației italiene, zborurile programate să plece între orele 7-10 și 18-21 sunt protejate de grevă. Pasagerii care zboară spre sau dinspre aeroporturile italiene marți sunt sfătuiți să verifice starea zborului lor cu operatorul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.