blank

Plajele vizitate din Grecia – #GreekExplorer

1 1.339

A trecut ceva timp de când am revenit din Grecia. Şi de când m-am întors, mă gândesc cum să vă povestesc despre această ţară aflată foarte aproape de noi şi totuşi atât de diferită şi în multe nuanţe. Ceva din mine a rămas undeva pe teritoriu elen şi încerc să-mi dau seama dacă pe o insulă sau pe partea continentală. Motiv pentru care am luat în calcul să mai călătoresc în Grecia.

Iniţial am avut intenţia să vă „bombardez” cu muulte fotografii, pornind de la ideea că ele fac cât o mie de cuvinte. Dar e bine să şi povestesc câte ceva despre locurile vizitate şi o să încep cu plajele vizitate. Sezonul estival a început, iar majoritatea dintre noi deja ne gândim la acele zile călduroase pe care o să le petrecem pe litoral, bălăcindu-ne în apă, în România sau peste hotare.

În perioada 18-25 aprilie, am fost un mic #greekexplorer şi am călătorit în insulele Corfu, Evia şi Skiathos, dar şi în zona continentală a Greciei. Am avut ocazia să descopăr atâtea culturi şi plaje câte locuri am vizitat. Pentru mine a fost prima călătorie în ţara zeilor antici şi am rămas suprins să văd cum fiecare insulă este unică în felul ei, la fel şi diferite teritorii din Grecia.

Tramp Travel, agenţia parteneră a infoturului “#GreekExplorer, are sloganul „vacanţe low cost de calitate„. Aşa că plimbarea noastră în Grecia a cuprins traseele şi opţionalele pe care această agenţie le vinde. Tarifele sunt cu adevărat low cost, dar de multe ori percepţia tarifelor este subiectivă. Însă ceea ce puteţi descoperi este de calitate. Aşa am avut ocazia să văd Grecia autentică, cu oameni simpli, să descopăr locuri superbe şi peisaje care te cuceresc pe loc.

Grecia are cea mai lungă coastă din bazinul Mediteranei și a 11-a ca lungime din lume, cu 13.676 km lungime, deţinând şi un număr mare de insule (aproximativ 1.400, dintre care 227 sunt locuite). Deci aveţi unde să staţi la soare şi să vă bălăciţi. Noi am ajuns pe 3 insule: Corfu, Evia şi Skiathos, iar mai jos aveţi imagini cu plajele vizitate. Nu am văzut plaja din Paralia Katerini, dar e cu nisip :).

Dassia şi Ipsos – Corfu, Grecia – cu pietris

Corfu - Dassia si Ipsos
Corfu – Dassia si Ipsos
Corfu - Dassia si Ipsos
Corfu – Moraitika

Paleokastritsa – Corfu, Grecia – nisip

Paleokastritsa, Corfu
Paleokastritsa, Corfu
Paleokastritsa, Corfu
Paleokastritsa, Corfu

Evia – Corfu, Grecia – pietris

Evia, Grecia
Evia – Grecia
Evia, Grecia
Evia – Grecia

Koukounaries – Skiathos, Grecia – nisip

Dar Grecia nu înseamnă doar plajă, ci şi explorare. 80% din teritoriul grec este format din munţi, dintre care cel mai înalt este Muntele Olimp cu 2.917 m. Şi o să aveţi surpriza să vedeţi într-o parte muntele şi în cealaltă marea, un contrast frumos ce-şi „fură” privirea. Ba mai mult, sunt zone unde pădurile de pin se întind până în zona plajelor. Dar despre toate acestea într-un alt articol.

–––––––––––––––––––––––––––
„Acest articol a fost scris pentru infoturul „#GreekExplorer: Corfu, Evia si Grecia Continentala” organizat de TurismMarket.com în parteneriat cu agenţia de turism TrampTravel.ro şi cu sprijinul Nikonisti.ro, TravelWithaSmile.net, Lamonza şi Art & Craft.”

Fotografiile au fost realizate cu aparat foto Canon EOS 70D, cu smartphone Huawei Ascend P7 şi cu Olympus TG-3 de la F64.ro!

Leave A Reply

Your email address will not be published.