Grecia deschide 9 aeroporturi pentru zboruri turistice din UE și din alte 5 țări non-UE

0 627

Începând din 19 aprilie, Grecia deschide 9 aeroporturi pentru zboruri neesențiale (turistice) din UE și din alte 5 țări non-UE. În prima fază, se pare că deschiderea va fi pentru zboruri din țările UE, precum și dintr-un număr limitat de alte 5 țări, cum ar fi SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Serbia și Israel.

Un oficial a confirmat miercuri pentru Reuters că autoritățile de la Atena au decis ridicarea carantinei pentru mai mulți călători, dar și deschiderea aeroporturilor din Atena, Salonic, Heraklion, Chania, Rhodos, Kos, Mykonos, Santorini și Corfu, precum și două puncte terestre de trecere a frontierei.

Conform informațiilor existente în presa greacă, Grecia ridică măsura carantinei, dar intrarea în țară va fi permisă doar în anumite condiții: certificat de vaccinare sau test PCR efectuat cu până la 72 de ore înainte de călătorie. Obligatoriu rămâne completarea formularului de localizare a pasagerilor (PLF) cu 24 de ore înainte de călătorie.

Oficial, Grecia a anunțat deschiderea sezonului turistic începând cu 14 mai. Însă există o dorința a autorităților de a deschide ”neoficial” sectorul turistic începând cu mijlocul lunii aprilie, în formă restrânsă, experimentală. Olanda va trimite un grup de 189 de pasageri în Rhodos pentru o vacanță de test.

Și românii sunt dornici să ajungă în Grecia, mulți cumpărând deja un pachet turistic pentru perioada Paștelui. Autoritățile din Grecia fac tot posibilul pentru a atrage cât mai mulți turiști în sezonul de vară 2021, dar nu vor să facă rabat de la siguranța sanitară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.