Grecia a raportat venituri de peste 10 miliarde de EURO din turism și călătorii, în 2021!

0 142

Grecii ne demonstrează că se pot face bani frumoși din turism și călătorii chiar și în pandemie. Insulele frumoase din Grecia atrag anual milioane de turiști, ceea ce s-a întâmplat și anul acesta. 2021 a fost un an greu în pandemie pentru majoritatea dintre noi, dar nu și pentru Grecia, care a raportat venituri de peste 10 miliarde de EURO din turism și călătorii.

Vestea a fost împărtășită de ministrul Turismului, Vassilis Kikilias, într-un interviu pentru France 24. Acesta a remarcat, de asemenea, că turismul este locomotiva economiei grecești, pentru că 25% din veniturile la bugetul de stat provine din această industrie.

„Ne așteptam la cinci până la șase miliarde de euro venituri din turism și am depășit zece miliarde. Anul nu s-a încheiat încă. Da, avem turiști în Atena, Creta, Rodos și suntem pregătiți să facem campanie pentru prima dată pentru turismul de iarnă în Grecia”, a spus ministrul Turismului, Vassilis Kikilias.

Inclusiv românii au cotizat la această sumă impresionantă. Sute de zboruri charter și frecvente au legat orașele din România de principalele destinații de vacanță din Grecia. Pe lângă acestea, mii de români au ales să călătorească cu mașina sau autocarul. Pentru 2022, companiile aeriene Wizz Air, RYANAIR și Blue Air anunțat zboruri sezoniere spre principalele insule turistice din Grecia.

Legat campania de promovare a turismului de iarnă din Grecia, nu cred că se va bucura de prea mult succes. Majoritatea țărilor europene impun noi măsuri restrictive la granițe. Noua tulpină Omicron a isterizat întreaga planetă.

Vă reamintim că ideea Certificatului digital COVID-19 UE a fost susținută, încă de la început, de Grecia. Documentul a facilitat călătoriile în toată Europa, fiind și un mare avantaj pentru statul elen. Ministrul Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias, este foarte optimist când vine vorba de 2022. Rezervările timpurii și acordurile de închiriere pentru anul următor sunt deja încheiate.

Legat de vaccin, conform datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), aproximativ 65,1% din populația Greciei este parțial vaccinată, în timp ce 61,9% din populația eligibilă a fost complet imunizată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.