Germania vrea să renunțe la testarea în aeroporturi și să reintroducă autoizolarea de 14 zile

0 1.134

Conform unor surse din presa germană, autoritățile din Germania ar putea renunța la testarea de COVID-19 în aeroporturi și să reintroducă autoizolarea de 14 zile pentru cei ce călătoresc din zonele de risc.


Această măsură a determinat consternarea reprezentanților companiei aeriene. Un purtător de cuvânt al ministerului german al sănătății a confirmat pentru Cirium că Jens Spahn, ministrul federal al sănătății, a convenit cu omologii săi să reintroducă carantina de 14 zile după sezonul estival.

Cancelarul german Angela Merkel urmează să anunțe o decizie definitivă în această privință pe 27 august, adică astăzi.

German Aviation Association (BDL) s-a revoltat și a anunțat că această măsură reprezintă o restricție de călătorie și va bloca traficul aerian. Se estimează că 80% din traficul aerian internațional ar putea fi blocat. Asociația dorește ca politicienii să „găsească modalități de a utiliza mai eficient capacitatea de testare disponibilă” și spune că „demontarea infrastructurii de testare ar fi o măsură complet greșită”.

Totodată, companiile aeriene din Germania și Statele Unite încă mai speră la un program comun de testare împotriva noului coronavirus și reluarea zborurilor transatlantice. Încă din iulie, Lufthansa, companiile IAG, American Airlines și United Airlines au făcut făcut o cerere către autorități în vederea deschiderii rutelor peste Oceanul Atlantic.

Revenind la Germania în raport cu România, vă reamintim că București și 15 județe din România sunt pe lista zonelor de risc a Germaniei. Asta înseamnă că cei ce vor călători din aceste zone spre Germania ar urma să intre în autoizolare pentru 14 zile, o măsură exagerată în opinia multora.

Leave A Reply

Your email address will not be published.