Germania se pregătește să introducă măsuri interne COVID-19 în octombrie

0 584

Autoritățile germane au spus că țara va introduce măsuri interne de protecție împotriva COVID-19 în octombrie, deoarece acestea sunt necesare pentru toamnă și iarnă. Guvernul a spus că, pe măsură ce vremea se va răci, numărul de infecții va începe să crească din nou. Astfel, s-a decis introducerea unor măsuri de prevenire a răspândirii virusului în toamna și iarnă.

Autoritățile din Germania spun că din octombrie 2022, anumite zone din țară ar trebui să introducă noi măsuri COVID, cum ar fi purtarea măștii în transportul aerian și pe distanțe lungi.

„În anumite zone, măsurile de protecție specifice ar trebui să se aplice la nivel național – cerința de mască în transportul aerian și pe distanțe lungi sau cerința de mască și certificat de testare la nivel național pentru spitale și unități de îngrijire”, a declarat guvernul german.

În plus, guvernul a subliniat că statele federale ar trebui să poată adopta reglementări mai extinse pentru a asigura funcționalitatea sistemului de sănătate sau a altei infrastructuri critice.

S-a explicat că statele federale pot cere cetățenilor, precum și călătorilor din alte zone, să poarte o mască de protecție atunci când folosesc transportul public local sau accesează diferite spații publice interioare, inclusiv evenimente sportive și restaurante.

Cu toate acestea, s-a subliniat că toți cei care au dovada unui test negativ, au fost vaccinați sau s-au recuperat de la virus ar trebui să fie scutiți de cerința măștii.

„Oricine are dovada unui test ar trebui să fie scutit de cerința măștii. Țările ar trebui să poată extinde această scutire la persoanele care pot demonstra că tocmai au fost vaccinate sau s-au vindecat”.

Cu toate acestea, fiecare stat are dreptul de a-și aplica propriile reguli și de a introduce măsuri suplimentare dacă sistemul de sănătate este amenințat.

„Călătorii încă nu au nevoie de dovada că au fost vaccinați, recuperați sau testați. Cabinetul Federal a prelungit o ordonanță corespunzătoare până la 30 septembrie”, se arată în declarația guvernului. Se așteaptă ca țara să aplice reguli relaxate atâta timp cât situația COVID-19 nu se deteriorează.

Leave A Reply

Your email address will not be published.