Germania extinde restricțiile actuale de intrare până la sfârșitul lunii mai

0 558

Autoritățile germane au decis să prelungească restricțiile de intrare existente pentru coronavirus până la sfârșitul lunii mai, după ce au evaluat situația actuală COVID-19 și care nu permite eliminarea completă a regulilor de călătorie. Decizia a fost anunțată prin intermediul portalului german deutschland.de. Restricțiile trebuiau să se încheie joi, pe 28 aprilie.

blankblank

Pentru a proteja împotriva răspândirii Coronavirusului, reglementările de intrare vor rămâne deocamdată în vigoare pentru cei care se întorc din vacanță și pentru călătorii în Germania”, se spune într-o actualizare publicată de portal.

Călătorii care intră în Germania pe baza unui certificat de vaccin COVID trebuie să se asigure că au fost vaccinați în ultimele 180 de zile cu ultima injecție sau că au primit rapel, în caz contrar, vaccinarea lor va fi considerată invalidă. Totodată, singurele vaccinuri acceptate ca dovadă valabilă a vaccinării pentru intrare sunt cele aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și cele adoptate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Pe de altă parte, certificatele de recuperare sunt acceptate numai dacă călătorul a fost infectat cu COVID-19 în ultimele 90 de zile înainte de călătoria în Germania.

Cei care nu au fost vaccinați și nici nu au fost infectați anterior cu COVID-19, vor trebui să prezinte rezultate negative ale testelor Coronavirus, fie PCR, fie antigen, luate în decurs de 48 de ore înainte de sosirea în Germania.

Regulamentul prevede, de asemenea, obligații de carantină pentru cei returnați din așa-numitele zone cu risc ridicat sau infectați. În prezent, însă, nicio țară nu este clasificată ca atare de către Guvernul Federal”, se spune în actualizare.

În concluzie, dacă doriți să călătoriți în Germania, aveți nevoie de un certificat digital COVID-19, obținut în urma vaccinului, vindecării sau testării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.