blank

Germania a anunțat vânzarea a 59 de milioane de bilete la 9 EURO, în decurs de trei luni!

0 587

Guvernul german a declarat că biletul de 9 euro, care le permite cumpărătorilor să folosească toate autobuzele și trenurile în transportul local și regional, s-a bucurat de un real succes. Au fost vândute 52 de milioane de bilete la 9 EURO, în decurs de trei luni – iuni, iulie și august.

„De la începutul vânzărilor la sfârșitul lunii mai, în toată țara s-au vândut aproximativ 52 de milioane de bilete de 9 euro. În plus, sunt în jur de zece milioane de abonați care au primit automat biletul cu reducere”, se arată în comunicatul guvernului german.

Biletul de 9 EUR a fost o ofertă specială unică, care putea fi achiziționată doar în iunie, iulie și august 2022. Biletul unic de 9 EURO putea fi folosit în toată Germania în autobuze, trenuri, dar și transportul local și regional. Biletul nu era valabil pentru călătoriile lungi cu trenul și autocarul.

Potrivit guvernului german, biletul de 9 EUR a fost o inițiativă care urmărea să sprijine cetățenii și să ofere un stimulent pentru a trece la transportul public ecologic. Asociația Companiilor Germane de Transport (VDV) și-a publicat deja bilanțul final. Datele furnizate de VDV arată că Germania a experimentat un efect clar de schimbare. În perioada în care biletul de 9€ a fost valabil, țara a înregistrat mai multe transferuri.

Potrivit VDV, 17% dintre utilizatorii de bilete au trecut de la alte mijloace de transport la transportul public. În plus, studiul arată că au existat mai puține călătorii cu mașina, deoarece 10% dintre cumpărătorii de bilete de 9 EUR au eliminat cel puțin una dintre călătoriile zilnice cu mașina.

„Popularitatea biletului de 9 euro este neîntreruptă, iar efectul pozitiv asupra combaterii schimbărilor climatice este demonstrat”, a spus VDV. În ceea ce privește impactul climatic pe care l-a avut biletul de 9 euro, VDV a spus că reducerea gazelor cu efect de seră a fost cu 600 000 de tone CO2 pe fiecare lună.

Leave A Reply

Your email address will not be published.