blank

Furtuni violente în Italia, Slovenia și Elveția!

0 180

În timp ce sudul Europei se ”prăjește la foc mic”, cu temperaturi record de 48.2 grade Celsius, câteva țări din zona centrală a Europei se confruntă cu furtuni violente.

Furtunile puternice și grindina de mărimea unei mingi de tenis continuă să facă ravagii în nordul Italiei, dar și în Slovenia.  Mii de fulgere au luminat, peste noapte, cerul din Milano, în timp ce în regiunea Veneto vântul puternic și grindina au provocat pagube materiale uriașe.

Rafalele puternice de vânt au smuls copaci din rădăcini, în timp ce bucățile mari de gheață au avariat mașini, geamurile caselor și chiar au cauzat întreruperi de curent în mai multe localități. Furtunile au ajuns și în Slovenia, unde au făcut aceleași ravagii.

Între timp, în Sicilia, a fost o noapte de foc. Mai multe incendii au izbucnit în Palermo, Siracuza și alte zone ale insulei de unde sute de oameni au fost evacuați. Pompierii încearcă să stingă focul, dar temperaturile de peste 47 de grade Celsius și rafalele de vânt le fac misiunea dificilă.

Dacă aveți programate vacanțe prin Europa, informați-vă despre condițiile meteo din zona de destinație și proximitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.