Franța închide granițele pentru turiștii din Marea Britanie!

0 812

Autoritățile din Franța au decis să înăsprească regulile de intrare pentru toți călătorii din Marea Britanie cu scopul de a preveni răspândirea variantei Omicron. Prin intermediul unui comunicat de presă emis pe 16 decembrie, Franța a anunțat că închide granițele pentru turiștii din Marea Britanie, măsură ce va intra în vigoare din 18 decembrie. Cetățenii britanici pot intra în Franța doar dacă vor călători în scop absolut esențial.


Obligația de a furniza un motiv convingător se aplică tuturor britanicilor, inclusiv celor care au fost complet vaccinați sau recuperați de boala COVID-19.

În plus, același lucru a dezvăluit că toate persoanele care ajung în Franța din Regatul Unit vor fi obligate să prezinte un rezultat negativ al testului PCR sau al antigenului rapid care a fost efectuat cu maxim 24 de ore înainte de sosire, sugerând că testele efectuate între 24 și 48 de ore nu mai sunt acceptate.

Mai mult decât atât, odată ajunși în Franța, călătorii din Marea Britanie vor trebui să intre în autoizolare. Cu toate acestea, s-a explicat că perioada de carantină se poate încheia după 48 de ore dacă călătorii oferă un rezultat negativ al testului.

Pe lângă regulile de testare și autoizolare, călătorii din Marea Britanie sunt, de asemenea, obligați să-și înregistreze intrarea înainte de călătorie. Astfel, autorităților li se oferă toate datele necesare.

Pe de altă parte, cetățenii francezi, precum și alte persoane care sunt rezidenți legali în Franța, pot intra în Franța fără un motiv esențial. Cu toate acestea, ei trebuie să respecte celelalte reguli.

Leave A Reply

Your email address will not be published.