Frankfurt – Washinghton – de la 1 iunie cu Boeing 747-8 Lufthansa

1 1.928

În ultima perioadă v-am tot bătut la cap cu livrarea primei aeronave din cea mai modernă serie de avioane – Boeing 747-8i. Lufthansa este compania aeriană cea mai norocoasă pentru că tocmai a intrat în posesia ei şi o pregăteşte pentru cursele lungi transoceanice şi transcontinentale.

Pe 1 iunie, LH 418 – primul zbor operat cu o aeronavă Boeing 747-8 – va decola din Frankfurt cu destinaţia Washinghton DC – Aeroportul Internaţional Washington Dulles.

Pe 1 iunie 2012, odată ce noul 747-8 va începe să opereze zboruri regulate, pasagerii Lufthansa vor fi primii care vor experimenta noua Clasă Business. Noul model de scaun oferă un confort excepţional pentru pasageri, care pot opta pentru o poziţie clasică sau întinsă, caracteristici intuitive de ajustare, spaţiu de depozitare suplimentar şi un sistem individual multimedia cu un ecran mult mai mare, de 15 inch. La simpla apăsare a unui buton, scaunul se transformă într-un pat confortabil cu o suprafaţă orizontală de 1,98 metri. Aeronava are o dispunere a scaunelor complet nouă, acestea fiind așezate în formă de „V”. Cele două scaune învecinate sunt plasate în unghi unul faţă de celalalt, de-a lungul unui ax central. Acest fapt dublează distanţa la nivelul umerilor între scaune, ceea ce le conferă pasagerilor de la Clasa Business un plus de intimitate.

Pentru prima dată, pasagerii First Class vor fi aşezaţi în secţiunea anterioară a punţii principale, cea mai silenţioasă parte a aeronavei. În aeronavele B747-8, această secţiune este extrem de silenţioasă, datorită izolării externe, perdelelor care absorb sunetele și minimizează anumite zgomote, ca şi materialului special care inhibă sunetul, folosit pentru podeaua aeronavei. Fiecare dintre cele 8 scaune First Class poate fi transformat într-un pat întins, cu lungimea de 2.07 metri si lăţimea de 80 cm, ceea ce le permite pasagerilor să se bucure de un somn relaxant. Cu noua Clasă Business, exclusivista First Class şi designul rafinat al scaunelor de la Clasa Economic, noul Jumbo le oferă tuturor pasagerilor cea mai confortabilă experiență de zbor.

blank

Boeing 747-8 este o aeronavă complet nouă, construită pe baza caracteristicilor seriei Boeing 747, care a fost principalul tip de aeronavă folosit de Lufthansa pe distanţe lungi în ultimii 40 de ani. Aeronava are o aerodinamică considerabil îmbunătăţită cu vârfuri noi ale aripilor, fiind mult mai eco-eficientă. Motoarele Gent GEnx-2B folosesc cu 15% mai puțin combustibil / pasager şi emisiile de CO2 sunt mult mai reduse. Mai mult decât atât, emisiile de zogmot au fost reduse cu 30%.

Lufthansa va primi 20 de aeronave Boeing 747-8 până în 2015. Primele 5 aeronave sunt programate să fie livrate către Lufthansa în decursul acestui an. Ele vor deservi zboruri de la Frankfurt la Washington D.C., New Delhi, Bangalore, Chicago și Los Angeles.

Leave A Reply

Your email address will not be published.