Formula 1 se întoarce în Las Vegas, din 2023, după o pauză de 41 de ani!

0 385

Formula 1 revine în „Orașul Păcatelor” după o pauză de 41 de ani. Las Vegas va găzdui al treilea Mare Premiu de Formula 1 din Statele Unite, într-o sâmbătă seara, din noiembrie 2023, au anunțat oficialii celei mai importante competiţii automobilistice din lume. Evident, cursa se va ține pe străzile din Las Vegas.

Circuitul de Formula 1 din Las Vegas
Circuitul de Formula 1 din Las Vegas

Pe circuitul de 6,12 km al Marelui Premiu din Las Vegas, piloții vor trece în viteză pe lângă obiective turistice precum Fântânile Bellagio și Palatul Caesars. Circuitul va cuprinde 14 viraje şi trei linii drepte, cu viteze maxime estimate la peste 342 km/h, potrivit organizatorilor.

Cursa va avea loc noaptea, într-o sâmbătă din noiembrie, pe celebrul bulevard Las Vegas Strip, trecând prin faţa unora dintre cele mai legendare locaţii, hoteluri şi cazinouri din lume”, a precizat Formula 1 într-un comunicat de presă.

Emblematicul Las Vegas și Formula 1, apogeul sportului cu motor, este mariajul perfect între viteză și farmec”, a spus CEO-ul Liberty Media, Greg Maffei. „Încrederea noastră în această oportunitate unică este evidentă în decizia noastră de a ne asuma rolul de promotor al Marele Premiu din Las Vegas în parteneriat cu Live Nation.”

Nu există loc mai bun pentru piloții de Formula 1 să concureze decât în ​​capitala mondială a divertismentului și abia așteptăm să fim aici anul viitor. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment, în special guvernatorului Sisolak, Comisiei County Clark, Steve Hill de la LVCVA și partenerilor noștri locali.” a declarat președintele și CEO-ul F1, Stefano Domenicali.

Leave A Reply

Your email address will not be published.