FlyBondi a primit aprobarea guvernului pentru 85 de rute interne si internaționale

Oficial! FlyBondi, primul transportator low-cost din Argentina, a primit aprobarea guvernului pentru a opera pana la 85 de rute interne și internaționale.

0 996

În luna martie v-am povestit despre FlyBondi, primul transportator low-cost din Argentina. Compania a fost lansată în 2016, dar operațiunile le va demara în acest an. Și-a prezentat strategia operațională și flota aleasă, dar aștepta aprobarea guvernului de la Buenos Aires pentru a-și concretiza planul.85 de rute interne si internaționale

Zilele acestea, Ministerul Transporturilor din Argentina a aprobat demararea operațiunilor pe 85 de rute (43 interne și 42 internaționale), concesie făcută pe 15 ani.

Va fi folosită o flotă formată din aeronave de tipul Boeing 737-800 Next Generation, care vor putea transporta până la 189 de pasageri într-o singură clasă. Conform planului, până în 2021, flota ar putea fi formată din 30 de avioane, iar targetul va fi de aproximativ 8 milioane de pasageri transportați anual.

În prezent, piața low-cost este inexistentă în Argentina, principalii transportatori fiind Aerolineas Argentina și transportatorul militar LADE. În timp ce țările vecine au transportatori LCC, cum ar fi Sky Airlines în Chile și Azul Airlines / GOL în Brazilia.

Văzând oportunitatea în piața argentiniană, Norwegian și-a arătat interesul de a deschide o filială în America de Sud, denumită Norwegian Air Argentina, cu zboruri interne în Argentina și zboruri internaționale spre orașe precum Londra, Oslo, Paris și Barcelona. Pe 22 iunie, Norwegian a anunțat ruta Londra – Buenos Aires, care va debuta pe 14 februarie 2018.

Actuala administrație a protejat compania Aerolineas Argentina de concurență pe piața internă, însă Mauricio Macri, un candidat la prezidențiale, pare deschis spre a facilita concurența în domeniul aviației.

Flybondi intenționează să își înceapă operațiunile în ultimul trimestru al anului 2017, sperând să zboare în orașe argentiniene precum Cordoba, Mendoza și Ushuaia, dar și în țările din America de Sud, cum ar fi Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Peru și Uruguay.

Leave A Reply

Your email address will not be published.