Eurocontrol: zborurile dintre Rusia și Europa nu vor fi reluate mai devreme de 2029!

0 142

Conform unor estimări Eurocontrol, revenirea la numărul de zboruri pre-pandemie, înregistrat în 2019, nu va avea loc mai devreme de 2025. Iar în cazul conexiunilor dintre Europa și Rusia, situația e mult mai delicată, rețeaua de zboruri având de așteptat până în 2029.

blankblank

O astfel de prognoză a fost anunțată de Organizația Europeană pentru Siguranța navigației aeriene (Eurocontrol). Oficialii europeni au mai remarcat că recuperarea rețelei operaționale dintre Rusia și Europa va fi „lungă și anevoioasă”.

Tensiunile politice și sancțiunile impuse Rusiei au dus nu numai la interdicții reciproce privind utilizarea spațiului aerian rus și european, ci și la creșterea prețurilor la energie și la creșterea inflației. Astfel, de la începutul anului, prețurile la carburanți au crescut cu aproape 50%, iar prețurile biletelor de avion cu crescut în medie cu 15% și vor continua să crească. În plus, aeroporturile europene s-au confruntat cu haosul de zbor din cauza lipsei acute de personal disponibil în timpul pandemiei. Toate acestea nu contribuie la viteza de redresare a industriei.

În același timp, experții Eurocontrol spun că interzicerea zborurilor din Europa către Rusia ar putea dura până în 2029. Cel puțin, nu se va reveni la rutele normale peste spațiul aerian rusesc și ucrainean până la sfârșitul anului 2028. În acest moment, restricțiile se aplică și în Belarus și Moldova. În plus, măsurile luate au dus la o reducere a zborurilor peste regiunea baltică, țările scandinave și Polonia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.