blankblank

Emirates primește un ajutor de 2 miliarde de dolari de la guvernul din Dubai

0 1.269

După anunțul președintelui Emirates, Tim Clark, despre reducerea a mii de locuri de muncă pentru a eficientiza costurile companiei aeriene în vremea pandemiei, guvernul din Dubai își demonstrează acum angajamentul financiar față de transportator.

Întrucât compania se confruntă în prezent cu o criză de numerar, guvernul a furnizat Emirates o nouă injecție de capital de 2 miliarde de dolari (7,7 miliarde AED).

Deși guvernul din Dubai sau compania aeriană nu au anunțat public acest ajutor, detaliile despre sprijinul financiar au fost dezvăluite într-un prospect pentru o potențială emisiune de obligațiuni, a raportat Reuters.

Emirates a tăiat deja 9.000 de locuri de muncă într-un amplu proces de gestionare a crizei. Cu toate acestea, se pare că transportatorul din Golful are în vedere să concedieze până la 30 000 de angajați, ceea ce ar face ca aceasta să fie una dintre cele mai mari reduceri de personal din industria aviației, la nivel global. Procentul celor concediați va crește cel mai probabil la peste 15%.

Potrivit surselor, pe 23 iunie 2020, Emirates a cerut personalului navigant să ia voluntar între o lună și trei luni concediu neplătit pe fondul nevoilor reduse de personal.

După cum a estimat anterior președintele companiei aeriene, o revenire la situația financiară dinainte de criză ar putea dura până în 2024.

Leave A Reply

Your email address will not be published.