Emirates oferă internet în 100 de aeronave

0 536

Emirates a anunţat disponibilitatea internetului în 106 aeronave din flota sa. 59 de aeronave Airbus A380 şi 47 de avioane Boeing 777 au fost echipate cu tehnologia necesară pentru Wi-Fi în zbor. Operatorul aerian arab investeşte 20 de milioane de dolari anual privind instalarea sistemelor necesare de a distribui internet la bord, având o rată de 2-3 avioane pe lună.Primii 10MB sunt gratuiţi, suficient pentru a face o actualizare pe facebook sau pentru a verifica un email, apoi se poate plăti 1 Dolar pentru 500MB. Din cauza limitărilor tehnice actuale, cum ar fi viteza, disponibilitatea lăţimii de bandă, lipsa de hardware avansat şi suport software, mica taxă de 1 dolar pentru utilizarea celor 500MB este necesară pentru a menţine serviciul Wi-Fi operaţional.

În 2014, aproximativ 650.000 de clienţi au utilizat internetul în avioanele Emirates, iar 2015 aduce un număr tot mai mare de utilizatori de internet la bord. Peste 350.000 de clienti au folosit deja serviciul în primul trimestru din acest an.

Potrivit datelor companiei aeriene, site-urile cele mai accesate au fost Facebook și Google, dar şi serviciile de chat precum Skype sau WhatsApp, reflectând dorinţa călătorilor de a rămâne conectaţi pe canalele de social media chiar şi în zbor.

Emirates mai oferă serviciul AeroMobile pe 75% din flotă, adică puteţi utiliza propriile telefoane mobile pentru voce şi SMS.

Leave A Reply

Your email address will not be published.