blank

Emirates a inaugurat ruta Dubai – Mexico City via Barcelona

0 2.205

Pe 9 august 2019, Emirates a inaugurat ruta Dubai – Mexico City via Barcelona. Aeronava Boeing 777-200LR (A6-EWI) a decolat la ora 03:46, având cu 300 de pasageri la bord, pe direcția Dubai 03:46 – 07:34 Barcelona 10:33 – 15:42 Mexico City – toate ore locale.

Fiind zborul inaugural al rutei Dubai – Mexico City, este clar că la bord s-au aflat jurnaliști, personalități VIP și oficialități din partea companiei aeriene Emirates, reprezentanți din partea Emiratelor Arabe Unite, dar și înalți demnitari din partea Mexicului, cum ar fi ambasadorul Mexicului in Dubai.

Dubai – Mexico City via Barcelona

Este un moment foarte important pentru Emirates. După o lungă perioadă de negocieri și după câteva hopuri și amânări, iată că primul zbor EK255 a fost onorat cu succes între Dubai și Mexico City.

Pe primul segment, Dubai – Barcelona, la manșă au fost comandantul Abdelrazaq Alfahim (naționalitate UAE), comandatul Gabriel Noltenius Hahnel (naționalitate mexicană) și first officer Essa Alhammadi (naționalitate UAE).

din cockpit: Dubai - Mexico City via Barcelona

Aeronava folosită a fost de tip Boeing 777-200LR, indicativ A6-EWI. Aceasta a fost recent reconfigurată în 2 clase confortabile, cu 38 de locuri la Business și 264 de locuri la Economy. Avionul are aproximativ 11 ani. Modelul Boeing 777-200LR poate avea o autonomie maximă de aproximativ 15 000 de kilometri, dar contează foarte mult configurația și rutele operate. Condițiile meteo joacă un rol important în ecuația unui zbor.

Zborurile Dubai – Mexico City fac o escală de aproximativ 3 ore la Barcelona.

Zborurile Dubai – Mexico City fac o escală de aproximativ 3 ore la Barcelona. Distanța din Dubai și Mexico City, în linie dreaptă, este de peste 14300 de kilometri. Însă știm că avioanele nu zboară mereu în linie dreapta, deci această distanță nu poată fi operată cu un zbor direct. Nu în prezent.

Conform declarației făcută de Rodrigo Vasquez, directorul general al Autorității Aviației Civile din Mexic, Emirates este a 43-a țară cu zboruri internaționale spre Mexic. Aeromexico a încercat în mai multe rânduri să blocheze intrarea transportatorului din Emiratele Arabe Unite pe piața din Mexic, dar fără succes. Emirates va zbura zilnic pe ruta Dubai – Mexico City via Barcelona.

Zborul de retur EK256 va decola din Mexico City în jurul orei 19:40. Va ateriza la Barcelona în jurul orei 13:25+1 (ziua următoare). Va decola spre Dubai în jurul orei 15:10 și va ajunge în Emiratele Arabe Unite la ora 00:45+1.

Leave A Reply

Your email address will not be published.