blankblank

Embraer E190-E2 ”the Shark” face un turneu demonstrativ în Europa

Începând cu 5 septembrie, aeronava Embraer E190-E2 ”the Shark” se află într-un turneu demonstrativ în Europa. Acesta este realizat după turneele din Africa și Statele Unite.

0 1.961

Începând cu 5 septembrie, aeronava Embraer E190-E2 ”the Shark”, indicativ PR-ZGQ, se află într-un turneu demonstrativ în Europa. Va opera zboruri de prezentare în 15 țări din Europa și Comunitatea Statelor Independente (CSI).

La fiecare escală, aeronava va fi expusă și prezentată reprezentanților locali. Turneul a început cu Varșovia, Polonia. A continuat cu zboruri la Stockholm, Helsinki, Minsk, Moscova. În prezent, aeronava se află la Dushanbe, unde a operat un zbor demonstrativ de aproximativ o oră.

Embraer E190-E2 ”the Shark”

Embraer E190-E2 este cea mai nouă generație de aeronave cu un singur culoar. Oferă o autonomie de zbor de aproximativ 5300 de kilometri, cu 1000 de kilometri în plus față de generația E190. Totodată, consumă mai puțin carburant cu 10% față de competitorul direct, fiind vorba de A220 (fostul Bombardier CSeries).

E190-E2 este în prezent în exploatare comercială alături de Widerøe din Norvegia. Din 24 aprilie și până în prezent, 3 aeronave E190-E2 Widerøe au acumulat aproape 2.000 de ore de zbor.

În următorii 20 de ani, Embraer speră să vândă 2820 de avioane din noua generație către transportatorii europeni și cei din CSI. Producătorul brazilian promite un avion fiabil, demn de zboruri regionale, care va contribui la dezvoltarea rutelor interne și regionale.

La Farnborough Airshow 2018, Embraer a anunțat angajamentele pentru E-Jets E2 de la clienți europeni, cum ar fi Helvetic Airways și cu un client nedeclarat din Spania. Planuri mari, ambițioase. Să urmărim evoluția industriei în următorii ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.