Embraer a livrat 29 de aeronave în Q1 2013

1 355

Industria constructoare de avioane este una dintre cele mai mari de pe planetă. Anual, sute de avioane noi îşi iau zborul spre noi destinaţii. Pe lângă titanii Airbus şi Boeing, pe piaţă mai sunt şi constructori regionali. Cifrele lor sunt mult mai mici, dar au un rol bine stabilit în această industrie.embraer
embraer

Embraer este unul dintre aceşti producători micuţi, dar care produce aeronave la standarde internaţionale, potrivite pentru curse scurte şi medii. Sunt fiabile, confortabile şi eficiente. În toamna anului trecut, am avut ocazia să zbor pe ruta Bucureşti – Viena cu un Embraer E-190 FlyNiki şi chiar am fost plăcut surprins.

Anul 2013 a început destul de bine, iar producătorul brazilian de aeronave a anunţat că a livrat 29 de avioane comerciale: 17 sunt pentru liniile comerciale, iar 12 sunt avioane de business.

livrari_embraer

Pe 31 martie 2013, Embraer a tras linie şi asupra comenzilor. Are de livrat un total de 211 avioane în valoare de 13.3 miliarde de dolari. Însă a trecut abia un trimestru din acest an, iar marile expoziţii aeriene încă n-au avut loc. La astfel de târguri se fac şi cele mai mari comenzi.

1 comentariu
  1. Maestrul RA says

    Bravo lor ! Am zburat si eu si cu E 175 si cu E 190 , sunt foarte bune !

Leave A Reply

Your email address will not be published.