Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Elveția impune dubla testare pentru toți călătorii nevaccinați

0 381

Începând cu 20 septembrie, călătorii nevaccinați și cei care nu au fost infectati cu coronavirus care ajung în Elveția trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test negativ PCR care să fi fost efectuat înainte de sosire și un altul, efectuat între zilele 4 și 7 de la sosirea în țară.

În plus, indiferent de statutul de vaccinare, toți călătorii care ajung în Elveția trebuie să completeze SwissPLF, un formular de localizare a pasagerilor. Formularul permite autorităților să localizeze călătorii care locuiesc în cantonele respective și să stabilească dacă au fost testați, conform legii.

Cu toate acestea, călătorilor cărora li s-a administrat unul dintre vaccinurile aprobate de autoritățile medicale elvețiene, care au fost testați pozitiv în ultimele 30 de zile, precum și deținătorii unui certificat digital COVID-19 UE au permisiunea de a intra în țară fără restricții de carantină sau testare.

Începând cu 4 august, autoritățile elvețiene au impus restricții mai stricte călătorilor din India, Nepal și Regatul Unit din cauza zonelor vizate de variantele de virus.

Călătorii care tranzitează Elveția, șoferii care transportă persoane sau mărfuri, navetiștii transfrontalieri și persoanele care intră în zonele de frontieră sunt, de asemenea, scutiți de cerințele de testare. Copiii sub 16 ani sunt, de asemenea, excluși de la cerința de testare.

Mai mult, toți călătorii care ajung în Elveția din țările UE/Spațiul Schengen și din alte țări terțe care se găsesc pe lista UE a țărilor cu siguranță epidemiologică, au voie să intre în țară. Cu toate acestea, trebuie să prezinte un certificat de vaccinare sau recuperare valabil sau să fie dispuși să se testeze de două ori.

Decizia stabilită de Consiliul Federal a fost anunțată la 8 septembrie și va fi valabilă până la 24 ianuarie 2022.

Leave A Reply

Your email address will not be published.