blank

Cele mai ieftine 10 orașe din Europa, ideale pentru un city-break

1 1.493

Capitala albaneză, Tirana, este cea mai ieftină destinație de city break pentru britanicii care se îndreaptă spre Europa în această toamnă, potrivit Barometrului de Costuri al Post Office Travel Money. Orașele din Europa de Est ocupă nouă din primele 10 locuri în cel de-al 13-lea sondaj anual al prețurilor oferit de furnizorul valutar.

În Tirana, un coș cu 12 articole tipice pentru city break – inclusiv băuturi, cină pentru două persoane cu vin, cazare de trei nopți în weekend pentru trei nopți, vizitarea obiectivelor turistice și transportul în oraș – costă puțin peste 760 de lei. Acesta este o treime din costul în orașele cu cele mai mari prețuri din nordul Europei și mult mai ieftin decât cei mai apropiați concurenți.

Al doilea oraș este Katowice (în Polonia), cu 24% mai scump față de Tirana, la aproape 950 de lei, în timp ce prețurile din capitala lituaniană Vilnius, care ocupă locul trei, sunt cu 26% mai mari față de prima poziție, ajungând la 960 de lei.

Lisabona este singurul oraș din vestul Europei care a ajuns printre cele mai ieftine 10 orașe din Europa.

O scădere de la an la an a costului mediu al cazării pentru două nopți, de la 460 de lei la 420 de lei, a ajutat orașul Lisabona să urce șase locuri în top 10, până pe locul patru, în urma unei scăderi de 8% a prețurilor. Prețurile din capitala portugheză sunt la jumătate comparativ cu prețurile pe care le regăsim în alte orașe din zona euro: Bruges – 2.135 lei, Amsterdam -2.190 lei și Veneția – 2.210 lei.

Post Office Travel Money spune că britanicii care planifică city beak-uri în această toamnă vor primi cu 9% mai multă valută pentru lire sterline decât acum un an. Nick Boden, șeful Post Office Travel Money, a declarat: „Sterlingul este mai puternic față de monedele europene decât acum un an, ceea ce a avut un impact pozitiv asupra prețurilor din străinătate. Cu toate acestea, variațiile mari de preț pe care le-am găsit înseamnă că britanicii care planifică city break-uri ar fi înțelepți să-și facă temele și să ia în considerare costurile pe care le vor suporta în străinătate, precum și rata de schimb.”

Prin urmare, cele mai ieftine 10 orașe din europa perfecte pentru city break sunt:

  • Tirana
  • Katowice
  • Vilnius
  • Lisabona
  • Riga
  • Varşovia
  • Zagreb
  • Budapesta
  • Bratislava
  • Cracovia

Voi ce alte orașe recomandați, ideale pentru city break-uri?

*Tarifele sunt orientative!

Leave A Reply

Your email address will not be published.