Efectul pandemiei în turism și cum vor arata călătoriile în viitorul apropiat (raport Vola.ro)

0 1.028

Impactul coronavirus asupra călătoriilor si asupra industriei aeriene a generat încă de acum 6 luni supoziții mai sumbre sau mai puțin pozitive.

Specialiștii Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România, au realizat prima analiza a călătoriilor cu avionul după aceste 6 luni de schimbări si incertitudini.

Cea mai importantă concluzie confirmă faptul că prețurile biletelor de avion au scăzut în ultima jumătate de an cu 24% fata de aceeași perioadă a anului trecut. A fost, fără îndoială, un început de vară cu mai puține călătorii cu avionul, însă lunile august si septembrie au mai recuperat din pierderea perioadei martie – iulie.

Romanii au reluat treptat călătoriile cu avionul, s-au obișnuit cu purtarea măștii de protecție in aeroport si in timpul zborului si au înțeles că riscurile călătoriei cu avionul nu sunt mai mari decât expunerea în alte situații.

Cum a schimbat coronavirus turismul: Călătorii mai puține și prețuri cu 24% mai mici

În vara anului 2020, românii au cumpărat bilete de avion cu aproximativ 24% mai ieftine decât în anul anterior. Potrivit datelor furnizate de Vola.ro, prețul mediu al unui bilet de avion în vara 2020 a fost de 154 euro, comparativ cu 199 euro în 2019.

Cele mai mari scăderi de prețuri au fost spre destinațiile din Italia, unde tarifele au scăzut cu până la 45%, iar prețul mediu al unui bilet de avion fiind de 112 euro.

Volumul zborurilor interne a suferit scăderi importante în contextul pandemiei

În absența festivalurilor, concertelor și evenimentelor mari, s-a înregistrat o scădere de 50% la biletele emise pentru zboruri interne.

Călătoriile pentru studii sau către locul de muncă sunt singurele care nu au înregistrat scăderi importante

Dacă vacanțele au stat sub semnul rezervărilor de ultim moment, românii au continuat să călătorească cu avionul la locul de muncă din afara tării sau la studii. Astfel, principalele destinații spre care românii și-au îndreptat atenția sunt cele cu mari comunități de români, precum Marea Britanie, Italia, Spania, Germania și Franța.

Estimări pentru viitor: Cererea pentru bilete de avion va crește treptat, urmând să atingă un nivel comparativ cu cel din 2019 abia în 2022

Experții se așteaptă ca prețurile biletelor de avion să se mențină scăzute și în prima parte a anului 2021 pentru a încuraja reluarea călătoriilor cu avionul. De asemenea, conform datelor Vola.ro și estimărilor companiilor aeriene, cererea pentru bilete de avion va crește treptat, urmând să atingă un nivel comparativ cu cel din 2019 în abia in 2022. Vizitarea rudelor și a prietenilor va fi printre principalele motive de călătorie ale românilor, în vreme ce segmentul de business va avea cea mai lentă revenire dintre toate.

Vola.ro oferă asistență clienților afectați de anulările și modificările de zboruri

Conform statisticilor Vola.ro, față de o lună normală, în timpul stării de urgență, aproximativ 95% dintre zborurile clienților lor au fost anulate, iar vânzările de bilete au scăzut până la un minim de -88% în luna aprilie.

Peste 40.000 de clienți ai Vola.ro au fost afectați de modificările de zboruri, pagubele ridicându-se la circa 6 milioane de euro, însă 71% dintre aceștia au primit deja soluții de rambursare în valoare totală de peste 4.2 milioane de euro. Vola.ro continuă eforturile de rambursare a tuturor pasagerilor afectați de anularea zborurilor în perioada martie – august 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.