Echipajul Brussels Airlines a intrat în grevă pentru trei zile. Peste 300 de zboruri au fost anulate!

0 944

În această dimineață, echipajul de cabină și piloții Brussels Airlines, alături de membrii sindicali care îi reprezintă, s-au adunat lângă aeroportul din Bruxelles pentru a protesta.

În jurul orei 10:00, toată lumea s-a îndreptat spre sediul Brussels Airlines pentru a-și arăta nemulțumirea, informează aviation24.be. Sindicatele cer măsuri structurale care să asigure viitorul companiei și al angajaților acesteia. Greva de trei zile se încadrează în cadrul conflictului social.

blank
Greva Brussels Airlines

Brussels Airlines a declarat că a trebuit să anuleze deja 315 zboruri în următoarele trei zile, afectând aproximativ 40.000 de pasageri. Majoritatea au fost rerutați pe zborurilor partenerilor din grupul Lufthansa sau cu alte companii aeriene partenere Brussels Airlines, a explicat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Maaike Andries.

Alți pasageri nu au fost așa norocoși și nu au primit soluții de zbor, dar vor primii banii înapoi. Cei afectați de aceste greve, care nu vor ajunge la destineți sau vor ajunge cu întârziere de trei ore, vor fi eligibili și la compensații financiare de până la 600 euro.

Conducerea Brussels Airlines a recunoscut volumul mare de muncă și a spus că va reduce presiunea asupra echipajului navigant prin anularea zborurilor și prin angajarea de personal suplimentar, dar a declarat că rezultatele financiare (o pierdere de 60 de milioane EUR în primul trimestru din 2022) nu permite să facă indexări salariale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.