blank

Echipa Baltic Bees va participa la AeroNautic Show Iaşi 2014

0 643

Pe 14 iunie, pe lacul Aroneanu, se va desfăşura AeroNautic Show Iaşi 2014, un spectacol unic în România.

A doua ediţie îi va aduce la Iaşi pe Baltic Bees – o echipa privată de acrobaţie. Aceasta a luat naştere în Lituania, în anul 2008, având scopul de a participa la diverse spectacole de aviaţie şi expoziţii organizate peste tot în lume.

Deşi este vorba de o echipă încă tânără, înfiinţată doar de şase ani, Baltic Bees a reuşit să demonstreze că poate crea spectacole aeronautice deosebite prin stilul unic de pilotaj şi manevrele acrobatice de maxima dificultate realizate cu aeronave Aero L-39 Albatros.

Program_AeroNautic_Show_Iasi_2014

Această performanţă se datorează programului prelungit de antrenamente acrobatice, dar şi preocupării lor pentru siguranţa în timpul zborului. Echipa este formată din piloți cu o experienţă vastă, cu mii de ore de zbor pe avioane militare, dar şi pe avioane de înaltă acrobaţie: Artyom Soldoduha – cap de formaţiei, Igor Yudkin – aripa stânga, Anatoly Perekriostov – aripa dreapta, Alexander Zarinsh şi Valery Sobolev. Echipa are baza şi se antreneaza pe aeroportul Jurmala.

De la AeroNautic Show Iaşi 2014 nu vor lipsi nici Iacării Acrobaţi, care vor zbura din nou la Iaşi, fiind singurii din ţară cu show în crepuscul.

Consiliul Judeţean Iaşi este principalul organizator al evenimentului, alături de Asociaţia Aeronautică Română, Aeroportul Iaşi şi Patronatul Aeroporturilor din România. Intrarea este liberă pentru public şi toţi cei interesaţi sunt invitaţi să meargă din timp în zona Lacului Aroneanu. Arealul va fi amenajat corespunzător unei zile petrecută la iarbă verde, cu familia.

“Totul va fi pregatit pentru ca publicul să se bucure de un spectacol unic. Evenimentul din 14 iunie va combina două domenii spectaculoase: aviaţia şi domeniul nautic. Pasionaţii de aviaţie din întreaga ţară, dar mai ales din zona Moldovei, sunt aşteptaţi la Iaşi” a declarat Domnul Cristian ADOMNIŢEI, Preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.