Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Airbus A350 XWB a cam „tremurat” la -40 de grade (Foto / Video)

2 422

După un „duş cu multă apă” făcut de A350 XWB (MSN004), un Airbus A350 XWB (MSN002) a cam „tremurat” la -40 de grade, în Florida (Florida Panhandle). Pentru prima dată în istoria Airbus, producătorul european de avione a trimis un model la McKinley Climatic Laboratory. Totodată, A350 XWB este cel mai mare avion testat în acest laborator.

Timp de două săptămâni, aeronava a fost închisă în hangar şi a trecut prin diferite simulări operaţionale în funcţie de condiţiile climatice. Sistemele şi instalaţiile modelului Airbus A350 XWB (MSN2) au fost supuse la mai multe setări climatice, de la -40 de grade C la +45 de grade C, la diferite grade de umiditate etc.

În tot acest timp, sistemele de divertisment, sistemele de aer condiţionat de la bordul avionului, sistemele de eliminare a deşeurilor şi a apei, toate acestea au fost validate. Testarea a inclus operaţiuni cu motoarele, ceea ce a necesitat ancorarea aeronavei pentru a fi în siguranţă.

Pentru a putea fi testată aeronava A350 XWB, cei de la McKinley Climatic Laboratory au început pregătirile cu şase luni înainte. Conform declaraţiilor făcute de Philippe Foucault, directorul de teste, totul a decurs normal, iar aeronava s-a comportat foarte bine.

Leave A Reply

Your email address will not be published.