easyJet a revenit în România pe ruta Bucureşti – Londra Gatwick, tarife de la 38.12 EUR

1 908

Pe 17 octombrie 2013, la ora 13:55, aeronava Airbus A319 (G-EZBT) easyJet a aterizat pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. Aceasta a operat zborul inaugural al rutei Londra Gatwick – Bucureşti. După o pauză de 1.5 ani, una dintre cele mai renumite companii low-cost din Europa revine pe meleagurile româneşti.

easyJet la Bucuresti
easyJet la Bucuresti

Avionul a fost întâmpinat cu tradiţionalul salut al tunurilor cu apă, apoi parcat în faţa salonului prezidenţial Otopeni. Am ratat acest moment pentru că am ajuns puţin după ora 14:00. Cu toate că a decolat cu 4 minute întârziere, zborul EZY 5037 a ajuns la Bucureşti cu aproximativ 35 de minute mai devreme. Probabil că vântul şi vremea mohorâtă de la Bucureşti i-a făcut să zboare mai repede. Dacă ne luăm după atmosfera de afară, am putea spune că britanicii s-au simţit ca la ei acasă.

easyJet la Bucuresti
easyJet la Bucuresti

Avionul a avut la bord 128 de pasageri şi oficiali ai transportatorului aerian britanic. Zborul de retur a avut la bord 150 de pasageri. Conform acestor cifre, easyJet a debutat cu dreptul şi a avut un grad foarte bun de încărcare pe ambele zboruri. De menţionat faptul că aeronavele A319-100 easyJet au o capacitate de 156 de locuri.

easyJet la bucuresti

Prea multe nu sunt de spus acum la început şi ar fi prematur să facem statistici. Oficialii easyJet au anunţat tarife de la 38.12 EUR/segment, cu toate taxele incluse (însă mare atenţie la formalităţile de plată şi costurile serviciilor) şi speră să transporte aproximativ 65 000 de pasageri anual. Acest lucru va fi posibil doar dacă toate zborurile vor avea gradul de încărcare 100%, ceea ce nu prea cred că se va întâmpla. Aşa că pentru a-şi atinge targetul, easyJet trebuie să crească frecvenţa zborurilor sau să bage aeronave mai mari.

easyJet la Bucuresti
easyJet la Bucuresti

Reamintim programul operaţional în orarul de iarnă 2013/2014, pe ruta Bucureşti – Londra Gatwick:

EZY 5037- Londra LGW 08:05-13:25 Bucureşti OTP luni, joi, vineri şi duminică
EZY 5038- Bucureşti OTP 14:00-15:30 Londra LGW luni, joi, vineri şi duminică

De ştiut dacă doriţi să călătoriţi cu easyJet:

– Puteţi lua cu voi în avion un bagaj cu dimensiunile 50 x 40 x 20cm – GRATUIT;
– Bagajele de cală se plătesc şi puteţi transporta maxim 20 de Kg. Costul uni bagaj de cală porneşte de la 44 EUR.
– Echipamentul sportiv poate fi transportat contra sumei de 32 EUR.
– Puteţi face check-in online gratuit.

Până în prezent, nu am avut ocazia să zbor cu această companie aeriană, dar am o părere pozitivă despre easyJet. Conform premiilor Skytrax pe 2013, easyJet este pe locul 2 în rândul companiilor low-cost din Europa. Are o flotă formată din 200 de avioane Airbus, zboară spre 135 de rute din peste 30 de ţări şi a trasportat peste 60 de milioane de pasageri în 2012.

Odată cu revenirea easyJet în România, concurenţa pe ruta Bucureşti – Londra va creşte şi mai mult, iar acest lucru s-ar putea traduce în tarife mai bune pentru pasageri. În prezent, pe această rută zboară 2 operatori full-service (TAROM şi British Airways – Londra Heathrow) şi 3 operatori low-cost (Blue Air, Wizz Air – Londra Luton şi easyJet – Londra Gatwick). Marele avantaj al operatorului low-cost britanic este acela că va zbura pe Gatwick, al doilea aeroport ca importanţă din zona londoneză şi care este amplasat la 47.5 Km de centrul Londrei. Luton se află la 57 de Km de centrul Londrei.

Aşa cum am anunţat şi în iulie, de pe Londra Gatwick se poate zbura spre diferite destinaţii din Europa, dar şi spre zone mai exotice:

– cu Virgin Atlantic Airways spre: Antigua, Barbados, Cancún, Grenada, Havana, Las Vegas, Montego Bay, Orlando, St Lucia, Tobago;
– cu Vietnam Airlines spre: Hanoi, Ho Chi Minh City;
– cu Royal Air Maroc spre Casablanca;
– cu British Airways spre: Anguilla, Antigua, Barcelona, Barbados, Bermuda, Bordeaux, Cancún, Colombo, Dubrovnik, Edinburgh, Faro, Genoa, Glasgow-International, Grenada, Jersey, Kingston, Larnaca, Lanzarote, Las Vegas, Málaga, Malé, Marrakech, Mauritius.

Tot de pe Londra Gatwick, easyJet poate asigura legături spre multe alte destinaţii din Europa.

Mai multe fotografii pe pagina Airlines Travel de pe Facebook (Like)!

Leave A Reply

Your email address will not be published.