După 2 luni de pauză, au fost reluate zborurile interne din regiunea Hubei, China

0 1.433

După 2 luni de pauză, au fost reluate zborurile din regiunea centrală a Chinei – Hubei – cândva recunoscută ca epicentru al pandemiei cu noul coronavirus. Sâmbătă dimineață, pe 28 martie 2020, zborul operat de Boeing 737-800 Fuzhou Airlines a decolat din regiunea Hubei, China.

Zborul FU6779, cu 64 de pasageri la bord, a decolat de pe Aeroportul Yichang-Sanxia, Hubei, spre Fuzhou, capitala provinciei Fujian din estul Chinei.

Au fost reluate zborurile interne din regiunea Hubei

Potrivit Administrației Aviației Civile din China (CAAC), toate zborurile de pasageri și de marfă au fost reluate începând din acest weekend din / spre aeroporturile din Hubei. Excepție face Aeroportul Internațional Tianhe din Wuhan, capitala provinciei și cel mai afectat oraș de pandemia cu noul COVID-19.

Înainte de reluarea zborurilor, aeroporturile au fost dezinfectate complet, iar personalul a fost instruit pentru controlul și prevenirea epidemiilor. Au fost instalate și termoscanere. În cadrul aeroporturilor au fost amenajate zone speciale pentru carantinarea celor cu febră.

În Wuhan nu s-au raportat cazuri noi cu noul coronavirus, deși orașul a raportat trei noi decese. Până în prezent, provincia Hubei a înregistrat un număr total de 67.801 de cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care 50.006 în Wuhan.

Companiile aeriene sunt încurajate să deschidă mai multe zboruri de marfă interne și internaționale pentru a stabiliza lanțul de aprovizionare din / spre regiunea Hubei.

În timp ce sunt reluate zborurile spre Hubei și viața pare că revine la normal în regiunea centrală din China, în restul lumii sunt suspendate aproape 1 milion de zboruri și peste 8500 de avioane sunt reținute la sol. Scene bizare pe aeroporturile din toată lumea – avioane parcate, terminale goale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.