Direcţia Aviației Civile din Bosnia și Herțegovina a revocat toate drepturile operatorului Bosnian Wand Airlines

0 365

Bosnian Wand Airlines, operator aerian apărut în 2014 şi cu baza pe aeroportul internaţional din Sarajevo, avea în plan să lanseze mai multe zboruri între Sarajevo şi destinaţii din Europa, din 20 februarie: Amsterdam, Atena, Frankfurt, Malmo și Stockholm.

Dar cum Bosnian Wand Airlines nu deţine un certificat valabil de operator aerian (Air Operators Certificate – AOC), care ar fi trebuit să fie eliberat de Direcţia Aviaţiei Civile din Bosnia și Herțegovina, zborurile sale urmau să fie operate sub codul „H3” ce aparţine operatorului Hermes Airlines. Hermes Airlines este o filială a Air Méditerranée și are baza la Atena.

bwa-bosnia-wand-a321-100-f-gyan_2

Bosnian Wand Airlines a închiriat un Airbus A321-111 (F-GYAN / msn 535) de la Air Méditerranée şi dorea să înceapă operarea de curse charter, din ianuarie 2015, şi curse de linie. Însă a reuşit să opereaze un singur zbor, cel dedicat presei, pe ruta Sarajevo – Atena.

bwa-bosnia-wand-a321-100-f-gyan_1

Există un permis temporar eliberat pentru zborurile între Atena și Sarajevo, dar drepturile au fost acordate în principal transportatorului Hermes Airlines. Acest lucru a fost posibil pentru că zborurile sunt operate sub codurile transportatorului grec.

Cu toate acestea, autorităţile au cerut reglementări de la Bosnian Wand Airlines cu privire la parteneriatul pe care îl are cu Hermes Airlines. Cum nu a existat un răspuns din partea Bosnian Wand Airlines, până la 30 ianuarie 2015, i-au fost revocate toate drepturile.

Oficialii ambelor tabere, cei ai operatorului aerian Bosnian Wand Airlines și cei ai Direcției Aviației Civile se vor întâlni la Banja Luka, miercuri, pentru a discuta problemele de licențiere. Oficialii Bosnian Wand Airlines speră să primească certificatul de operator aerian (Air Operators Certificate – AOC) care să-i permită operarea de zboruri comerciale cu plecare din Sarajevo.

(Foto: bwairlines.com/en / Sursa informaţii: worldairlinenews.com / exyuaviation.blogspot.ro)

Leave A Reply

Your email address will not be published.