blank

Delta Air Lines accelerează retragerea aeronavelor McDonnell Douglas

0 1.269

Pe 12 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, oficialii Delta Air Lines au anunțat că se va accelera retragerea aeronavelor McDonnell Douglas MD-88 / MD-90. Ultimele vor părăsi flota Delta în 2022.

În prezent, Delta are în serviciul operațional 74 x MD-88 și 34 x MD-90. Cel mai vehi MD din flota Delta a fost livrat în 1987, iar cel mai ”tânăr” a fost livrat în 1993. Delta este ultimul transportator aerian din lume, care încă mai are modelul MD-90 în serviciul operațional.

Delta Air Lines retrage avioanele McDonnell Douglas

MD-90-Delta-Air-Lines
MD-90-Delta-Air-Lines

Însă flota de avioane McDonnell Douglas a fost mult mai mare în cadrul Delta. În trecut, transportatorul american a avut și modelele MD-82, MD-83 și chiar MD-87, dar toate acestea au fost retrase din serviciul operațional.

Delta a tras de aceste avioane cât a putut de mult. Au fost folosite pe zborurile interne, cu plecare de la baza Hartsfield-Jackson, Atlanta. Delta, unul dintre cei mai mari transportatori aerieni din lume, este recunoscut pentru vechimea avioanelor, media flotei fiind de 15 ani.

Coincidență sau nu, decizia de a accelera retragerea avioanelor MD vine după ce au apărut imagini cu motorul deteriorat al unui MD-88 Delta.

Știind că aceste avioane sunt folosite pe zborurile interne, zboruri scurte și medii, oare cu ce avioane vor fi înlocuite? Dacă ne uităm în lista comenzilor, Delta Air Lines are modelele A220-100 / A220-300; Airbus A321ceo și A321neo. Probabil că o parte din rute vor fi preluate și de avioanele Boeing 737 existente deja în flotă.

Chiar dacă nu va mai fi același număr de locuri disponibile, noile avioane având capacități mai mici față de MD-uri, însă va fi un plus pe confort, fiabilitate și profitabilitate.

Și American Airlines a decis să retragă avioanele MD din flotă. Ultimele zboruri cu avioane MD-80 vor fi operate în zilele de 3 și 4 septembrie 2019.

Leave A Reply

Your email address will not be published.