Decolare cu emoții pentru un Boeing 737-800 RYANAIR (Video)

Pe la mijlocul lunii septembrie 2018, furtuna ALI a lovit insulele britanice. Vânturile puternice, care au înregistrat și 160 km/h, au dus la anularea sau întârzierea mai multor zboruri. Avioanele au întâmpinat dificultăți la decolare sau aterizare.

Pe 19 septembrie 2018, în timp ce furtuna ALI lovea insulele britanice, o aeronavă Boeing 737-800 RYANAIR a avut parte de o decolare cu peripeții. Avionul a decolat de la Birmingham pentru a opera zborul FR1448, cu direcția Lanzarote.


Imaginile au fost filmate de ”flugsnug”. Aeronava a început rularea pe pistă pentru decolare. Totul s-a desfășurat normal până aproape de punctul de desprindere. În acel moment, avionul a început să aibă balans stânga-dreapta și a fost foarte aproape de un tailstrike. A fost o decolare în crosswind.

Decolare în crosswind pentru un Boeing 737-800 RYANAIR

În situați ide vânt puternic, la decolare puteți vedea pista pe geamul avionului, dar nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Piloții sunt instruiți pentru astfel de decolări, așa cum sunt foarte bine pregătiți și pentru aterizări în crosswind.

Leave A Reply

Your email address will not be published.