Declarația epidemiologică va fi înlocuită de formularul digital de intrare în România!

1 3.084

Până în prezent, călătorii sosiți din zona galbenă / roșie trebuiau să completeze o declarație epidemiologică ce era verificată la intrarea în România. Putea fi completată în format electronic sau printat. Partea bună e că, odată cu înlocuirea acesteia de formularul digital de intrare în România, cozile și aglomerația vor dispărea din aeroporturi și vămi, cel puțin nu vor mai fi punctele de control DSP.


Începând de luni, 20 decembrie 2021, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în formularul digital de intrare în România

Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat. 

Formularul digital de intrare în România (PLF) va intra în vigoare începând cu 20 decembrie 2020 și va putea fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro, începând cu 19 decembrie, pentru ca toți cetățenii care vin în țară să aibă suficient timp să îl acceseze. 

Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră. 

Reamintim că acest formular trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.