De la 1 martie 2021, Cipru va ridica restricțiile pentru toți străinii vaccinați de COVID-19

0 1.109

Suntem la final de 2020 și ne gândim cu optimism la 2021. Acest an a fost greu din toate punctele de vedere din cauza pandemiei cu noul coronavirus. Poate cel mai greu ne-a fost să stăm izolați, să călătorim în scopuri esențiale, să renunțăm la petreceri și ieșirile frecvente cu prietenii.

Despre călătoriile turistice nici nu s-a prea pus problema. Este adevărat că au fost momente când ne-am putut deplasa spre diferite destinații din Europa fără a mai avea teama restricțiilor, dar cele mai multe țări au solicitat test negativ de COVID-19. Putem spune ca 2020 a fost anul carantinei / izolării și al călătoriilor cu test negativ.

Se preconizează că 2021 va fi anul călătoriilor turistice pe baza vaccinului pentru COVID-19. Cipru este una dintre puținele țări care au anunțat ridicarea restricțiilor pentru străinii vaccinați împotriva bolii. Măsura se va aplica de la 1 martie 2021.

Cei ce NU vor dori să se vaccineze și totuși au în plan să călătorească în Cipru, vor trebui să se supună măsurilor restrictive aflate în vigoare la acea vreme.

Cipru a introdus o nouă clasificare a restricțiilor de intrare în țară. Conform autorităților, noile măsuri ar trebui să încurajeze relansarea zborurilor internaționale.

Cipru introduce o nouă clasificare

Categoria A va fi înlocuită cu „categoria verde”. Cei ce vor călători din țările incluse pe această listă nu vor mai fi obligați să se testeze sau să stea în izolare, la sosirea lor în Cipru.

Categoria B, care este utilizată în prezent, va fi înlocuită cu „categoria portocalie”. Cetățenilor din țările care sunt listate în această categorie li se va cere să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19, nu mai vechi de 72 de ore.

Categoria C va fi înlocuită cu „categoria roșie”. Cetățenii țărilor care fac parte din această categorie vor trebui să prezinte două rezultate negative ale testului PCR pentru COVID-19. Cu toate acestea, cetățenii acestor țări nu vor fi obligați să respecte regulile de carantină.

Ultima categorie este cea „gri”, cunoscută și sub denumirea de „categoria permisului special”. Călătorii care sosesc în Cipru din orice țară inclusă în acestă categorie vor trebui să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 și să completeze cerințele de carantină introduse de Ministerul Sănătății din Cipru.

Țările vor fi clasificate pe baza raportului săptămânal de evaluare al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Țările Uniunii Europene, Regatul Unit, Elveția, țările terțe aprobate de Consiliul European, împreună cu Ucraina, Rusia, Israel, Emiratele Arabe Unite, Liban, Iordania, Egipt, Arabia Saudită și Belarus, vor fi clasificate într-una dintre categoriile verde, portocalie și roșie.

În ceea ce privește țările nemenționate mai sus, acestea vor fi încadrate în categoria gri, iar călătorii din aceste țări vor fi obligați să aibă un permis special pentru a intra în Cipru.

În prezent, România este în categoria C / roșie, iar accesul este permis numai anumitor categorii de persoane (nu și turiștilor).

Leave A Reply

Your email address will not be published.