blank

Dassault Falcon 6X a operat cu succes primul zbor din istoria sa, fiind dedicat lui Olivier Dassault

0 1.314

Pe 10 martie 2021, Dassault Aviation a anunțat că widebody-ul Falcon 6X al companiei a finalizat cu succes primul zbor așa cum era planificat, în primul trimestru al anului 2021, demonstrând maturitatea programului și deschizând campania de testare pentru certificare.

Având la manșă piloții de testare Bruno Ferry și Fabrice Valette, aeronava 6X s/n 01 a decolat de la fabrica Dassault Aviation din Mérignac, lângă Bordeaux, la ora 14:45. Acest zbor inițial de aproximativ două ore și jumătate a fost executat conform planului, piloții testând calitățile de manevrabilitate a aeronavei, motoarele și comportamentul sistemelor cheie ale avionului. Aeronava a depășit 40.000 ft și a atins o viteză de M0.8 înainte de a reveni la bază.

„Zborul de astăzi reprezintă o altă etapă importantă în istoria Dassault, făcută cu atât mai satisfăcătoare prin eforturile remarcabile ale întregii organizații Dassault și ale partenerilor săi în ultimul an provocator”, a  declarat Eric Trappier, președintele / CEO-ul Dassault Aviation. Dedicăm realizarea de astăzi lui Olivier Dassault, care a murit într-un tragic accident aviatic petrecut pe 7 martie”, a continuat Trappier.  „Olivier a fost un pilot Falcon care a întruchipat perfect pasiunea nemărginită a familiei sale pentru aviație.”

Dassault Falcon 6X la primul zbor

Primul zbor Dassault Falcon 6X

„Falcon 6X este cel mai recent exemplu de fuziune a cunoștințelor militare și a expertizei în business aviation pentru care Dassault Aviation este atât de respectată”, a  adăugat Trappier. „Noile capabilități în materie de eficiență, performanță și siguranță pe care le oferă noul Falcon 6X vor stabili un nou punct de referință pe termen lung. Acest avion va stabili, de asemenea, un nou standard în ceea ce privește confortul și spațiul cabinei, așa cum sunt doresc clienții noștri. ”

Următorul zbor al avionului S/N 01 va combina activitățile de testare lângă Marsilia, unde se află centrul de testare Dassault și va avea loc cea mai mare parte a programului de testare. Falcon 6X s/n 02 și 03 sunt programate să intre în programul de testare în lunile următoare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.