Dan Pascariu recunoaşte rezultatele pozitive ale managementului executiv condus de Heinzmann

0 350

TAROM anunţă că implementarea managementului privat are ca rezultat performanţe financiare pozitive, pe primele 6 luni ale anului 2013.

Rezultatul financiar-contabil aferent primelor 6 luni din 2013 este mai bun cu 56.5 milioane lei, respectiv 47% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2012. Compania TAROM prezintă un echilibru financiar adecvat, reflectat prin lipsa datoriilor restante către bugetul de stat sau orice alţi parteneri şi prin existenţa lichidităţilor necesare asigurării derulării corespunzătoare a obiectului de activitate al TAROM. Implementarea planului de management are ca scop principal îmbunătatirea serviciilor oferite clienţilor, în condiţiile menţinerii unei stabilităţi financiare sustenabile.

„Tendinţa rezultatelor companiei este foarte încurajatore şi se datorează eforturilor susţinute ale angajaţilor, al căror suport este apreciat de către management, în mod deosebit. Ne aşteaptă în continuare o perioadă în care trebuie să acordăm o atenţie sporită în implementarea Planului de Management dar sunt încrezător că obiectivele stabilite pot şi vor fi realizate, cu angajamentul întregii echipe”, a declarat Christian Heinzmann, Director Executiv şi Accountable Manager.

În perioada ianuarie-iunie 2013, TAROM a eficientizat programul de zbor şi a optimizat reţeaua de rute fapt ce a determinat creşterea gradului de încărcare a aeronavelor cu 3% comparativ cu perioada similară a anului 2012. De asemenea TAROM a înregistrat o creştere cu 1.4% a numărului de pasageri, pe cursele regulate şi a transportat 974.984 pasageri.

Parte integrantă a procesului de îmbunătăţire a serviciilor oferite pasagerilor TAROM este şi dezvoltarea reţelei de rute, prin oferirea unui orar optimizat, frecvente adiţionale şi noi destinaţii. Noile curse lansate de TAROM anul acesta sunt: Bucureşti-Dublin, Iaşi-Bologna, Iaşi-Torino, Iaşi-Londra, Bucureşti-Praga şi Cluj-Praga.

În prezent, compania TAROM are 2006 angajaţi, mai puţin cu 4%, comparativ cu anul 2012, datorită plecărilor voluntare şi pensionărilor.

Rezultatul financiar contabil pozitiv este în principal generat de îmbunătăţiri în aria comercială, ceea ce a dus la creşterea venitului obţinut aferent unui pasager. De asemenea au fost făcute economii atât la cheltuielile de combustibil precum şi a altor costuri.

 

Ianuarie-Iunie 2013

Realizat pozitiv/(negativ) 2012

 
 

2013

Realizat

2013

Plan de Management

2012

Realizat

Valoare

%

Venituri operationale (mil lei)

534

529

498

35

7%

Profit brut (mil lei)

(63)

(110)

(120)

56

47%

Numar pasageri transportati curse regulate

974,984

971,565

961,696

13,288

1.4%

Dan Pascariu recunoaşte rezultatele pozitive ale managementului executiv condus de Heinzmann:

„Consiliul de Administraţie apreciază că procesul de redresare a companiei TAROM este pe drumul cel bun şi îşi exprimă speranţa că cifrele pozitive înregistrate în primul semestru vor fi consolidate prin îmbunătăţirea continuă a indicatorilor fizici, astfel încât să avem o creştere sustenabilă.”

Această declaraţie vine după o perioadă agitată, timp în care domnul Pascariu l-a acuzat pe domnul Christian Heinzmann de incompetenţă şi a făcut presiuni asupra acestuia pentru a pleca de la TAROM. Domnul Pascariu caută să-şi însuşească rezultatele pozitive înregistrate de TAROM, dar aplauzele merg către Christian Heinzmann, un om cu o puternică coloană vertebrală.

Leave A Reply

Your email address will not be published.