Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Czech Airlines a declarat falimentul și a cerut reorganizarea la Curtea Municipală din Praga. Operațiunile continuă!

0 1.059

Zilele trecute vă anunțam că operatorul aerian Czech Airlines este la un pas de faliment. Iată că inevitabilul s-a întâmplat. O altă companie aeriană europeană declară falimentul, victimă a pandemiei de COVID-19.

Czech Airlines (CSA), compania națională a Cehiei și cu peste 97 de ani de experiență, a declarat falimentul și a solicitat reorganizarea companiei la Curtea Municipală din Praga, în conformitate cu Legea Insolvenței din Cehia.

Czech Airlines a declarat falimentul

Cererea de reorganizare a fost depusă după epuizarea tuturor căilor posibile de soluționare a situației financiare cauzată de criza aeriană globală în baza pandemia COVID-19. Obiectivul procesului deschis este salvarea companiei și optarea pentru cea mai bună soluție pentru creditori.

Reprezentanții companiei Czech Airlines notează că, înainte de COVID-19, CSA era o companie profitabilă. „Ca o consecință a pandemiei și a restricțiilor extraordinare de călătorie, puse în aplicare de guverne din întreaga lume, capacitatea economică a companiei a fost grav afectată.

Reprezentanții companiei CSA adaugă că, în ciuda recomandărilor Comisiei Europene și ale Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), CSA nu a primit niciun sprijin financiar din partea guvernului, spre deosebire de concurenții săi direcți care au primit un astfel de sprijin din partea statelor lor respective și, prin urmare, s-au confruntat cu „concurență inegală și neloială”.

Aparent, statul ceh a refuzat să participe la salvarea companiei Czech Airlines, a 5-a cea mai veche companie aeriană a lumii care încă mai zboară.

Începând cu 28 august 2020, Czech Airlines și compania-mamă Smartwings au solicitat guvernului ceh să implementeze programul de compensare „COVID-transport aerian”, precum și alte programe guvernamentale precum „COVID-Bus”, „ COVID- Cazare ”sau„ COVID-Turism ”.

Aceștia au solicitat, de asemenea, sprijin financiar pentru acoperirea a 7.198 de zboruri anulate în timpul stării de urgență stabilită între 14 martie 2020 și 24 mai 2020, perioadă în care CSA a fost obligată să-și suspende operațiunile.

Operațiunile Czech Airlines continuă

Compania-mamă Smartwings abordează situația actuală în regimul moratoriu obișnuit cu sprijinul creditorilor săi. Funcționarea ambelor companii continuă neîntreruptă. CSA și SmartWings continuă să opereze zborurile regulate , iar ambele companii aeriene vor relua operațiunile pe rutele spre destinațiile din țările relevante, în conformitate cu restricțiile epidemiologice impuse.

Propunerea de reorganizare este ultima opțiune de salvare a companiei, cu excepția cazului în care guvernul Republicii Cehe își reconsideră abordarea”. Industria companiilor aeriene este una dintre cele mai afectate de pandemia COVID-19. Din cauza crizei generate, CSA și Smartwings au trebuit să rezilieze peste 600 de contracte de muncă și să pună în aplicare diverse măsuri de restructurare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.