Cutiile negre ale avionului Boeing 737-800 UIA, prăbușit lângă Teheran, vor fi trimise la Kiev

0 573

Pe 8 ianuarie 2020, un Boeing 737-800 UIA a fost doborât ”din greșeală” de armata Iranului. În urma tragicului accident și-au pierdut viața 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului.

La câteva ore de la producerea accidentului, iranienii au găsit cutiile negre și le-au păstrat. Au refuzat să le trimită la decodare. Iranul nu are echipamentele necesare și experiența adecvată pentru a putea extrage și decoda informațiile cutiilor negre. Oricum știm că avionul a fost doborât de 2 rachete.

Cutiile negre ale avionului Boeing 737-800 UIA

Dar astăzi, șeful echipei iraniene de investigații a anunțat că va trimite cele 2 cutii negre la Kiev. Apoi specialiștii din Statele Unite, Franța și Canada vor încerca să extragă datele. Menționăm că cele 2 cutii negre nu sunt în cea mai bună stare. Explozia și incendiul au afectat structurile acestora.

Dacă nu se va rezolva la Kiev, cutiile negre ar putea fi transferate la un laborator specializat din Franța. Ancheta continuă pentru a se stabili cu exactitate firul evenimentelor din dimineața zilei de 8 ianuarie. Și este foarte important să aflăm cât a fost greșeală și cât a fost ”greșeală”. Iar vinovații să plătească.

Leave A Reply

Your email address will not be published.