Cum ajung în insula Zakynthos? În Zakynthos ajungi cu mașina, avionul sau autocarul!

0 8.141

Zakynthos este una dintre cele mai iubite insule grecesti. Preferata lui Artemis si a lui Apollo,sau cel puțin așa se spune, datorită peisajelor idilice, apelor cristaline, apusurilor superbe si a climei blânde. Denumită “Il fiore di Levante” (în traducere “floarea estului”), insula face parte din grupul de Insule Ionice, având aproximativ 123 km de coastă.


Insula găzduiește câteva dintre cele mai faimoase plaje din Grecia (Navagio, Laganas şi Volimes). Insula este unul dintre ultimele refugii ale broaştei ţestoase marine Caretta-Caretta şi a focii mediteraniene Monachus-Monachus. Pentru că sunt pe cale de dispariție, pentru protejarea lor, a fost înfiinţat – în Golful Laganas – Parcul National Marin.

Munții de pe insulă nu sunt foarte înalți, dar creează un peisaj unic, golfuri liniștite și plaje care se întind pe 100 de km.

Plaja Navagio din Zakynthos

Cum ajung în insula Zakynthos?

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români este insula Zakynthos. Anual, mii de români aleg să își petreacă vacanțele pe una dintre minunatele plaje de pe insulă. În Zakynthos se poate ajunge cu mașina, avionul sau autocarul!

Ajungi în Zakynthos cu mașina personală

Dacă alegi să călătorești cu masina personală, pe un traseu cu plecare din București, distanța este de aproape 1300 km. Durata călătoriei poate fi estimatată la 18-20 de ore, în funcție de opririle pe care decizi să le faci.

Traseul pe care noi îl recomandăm este Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Blagoevgrad – Kulata – Promachonas – Antirrio – Patras – Kyllini (de unde se ia ferryboat-ul) – Zakynthos.

Dacă alegi să călătorești terestru, află că trecerea în Zakynthos se face doar cu feribotul.

Din Killini spre Zakynthos sunt câteva curse de ferryboat pe zi, în funcție de perioada anului. O călătorie cu ferryboat-ul durează, în medie, o oră și jumătate.

ferryboat Zakynthos

Ajungi în Zakynthos cu avionul.

Wizz Air a anunțat zboruri de la București spre Zakynthos, cu o frecvență de două zboruri/săptămână, marțea și sâmbăta. Vor fi operate în intervalul 15 iunie – 15 septembrie 2021. Tarifele încep de la 149 RON/segment, iar biletele sunt deja disponibile online pe wizzair.com.

Aceste noi rute se adaugă celor trei servicii deja existente operate de la Aeroportul Otopeni către stațiunile grecești, destinații populare de vacanță pentru români.

aeroportul din Zakynthos

Aeroportul Internațional Zakynthos (Zakynthos Airport „Dionysios Solomos”) se află la 4.3 km de orașul Zante, care este capitala insulei, și de alte destinații turistice de pe litoral, cum ar fi Lagana, Tsilivi sau Kalamaki.

Ajungi în Zakynthos cu autocarul.

Agențiile de turism oferă transport cu autocarul până în Zakynthos. Drumul este lung, se circulă și pe timpul nopții, dar diferența dintre o călătorie cu avionul și una cu autocarul poată să ajungă și până la 300 euro.

Indiferent de modul în care alegeți să călătoriți către insula Zakynthos, vacanța este la destinație!

Leave A Reply

Your email address will not be published.