Cum ajung în insula Thassos? În Thassos ajungi cu mașina, avionul sau autocarul!

1 10.316

Thassos (sau Tasos) este cea mai nordică dintre insulele arhipelagului elen și este considerată insula de smarald a Greciei. Litoralul este stâncos în partea de est si vest și nisipos în nord si sud. Insula este considerată ca fiind muntoasă, cel mai înalt punct fiind Ipsarion (1127m).Pe insula Thassos găsești o plajă nouă la orice pas. Multe dintre ele au fost catalogate cu “blue flag”, ceea ce înseamnă că sunt unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia și din lume.

  • Golden Beach este cea mai populară de pe insulă, fiind doar o fâșie de nisip ce atrage majoritatea turiștilor din regiune. Are apa limpede, nisip fin și auriu. Este amenajată pentru șezlonguri și camping, presărată cu taverne, dar este ideală și pentru sporturi pe plajă și activități nautice.
  • În Thassos, mai mult de 30 de plaje oferă turiștilor condiții și peisaje unice.

Cum ajung în insula Thassos?

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români este insula Thassos. Anual, mii de români ajung să își petreacă vacanțele pe una dintre minunatele plaje de pe insulă.

Care sunt variantele de călătorie?

Cu mașina personală

Distanța dintre București și Thassos este de aproximativ 600 de kilometri, dar poate ajunge până la aproximativ 800 de kilometri în funcție e ruta aleasă. Prin urmare, majoritatea celor care aleg ca destinație Thassos merg cu mașinile personale. Există mai multe trasee rutiere pe ruta București – Thassos. Unele sunt mai dificile, altele mai ușoare.

Pentru șoferii experimentați, recomandăm traseul: București – Giurgiu – Ruse – Beala – Veliko Tarnovo – Gurkovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardzali- Makaza – Komotini – Keramoti. Acesta se poate parcurge in aproximativ 9 ore, dar există riscul ca vama Makaza să fie aglomerată în sezon. 

Se mai poate călători pe traseul Bucureşti – Ruse – Beala – Plevna – Sofia (centura) – Kulata – Serres – Keramoti. Acesta este un traseu mai ușor, dar cu o lungime de aproximativ 800 de kilometri.

Ca și costuri, pe lângă carburant, un șofer care urmează să călătorească în Grecia mai trebuie să plătească taxa de pod Giurgiu – Ruse, o vinietă bulgărească valabilă o săptămână sau o lună – în funcție de cât se stă în vacanță, feribotul între Keramoti – Limenas, dar și o taxă de autostradă în Grecia.

Cu avionul

Pentru cei interesaţi de o călătorie în Thassos cu avionul, se poate zbura la Salonic şi apoi transferul către insulă cu o maşină închiriată sau taxi prin punctele de trecere Kavala sau Keramoti, de unde se ia ferryboat-ul pentru a ajunge în insulă.

Tot pe calea aerului, se poate zbura la Aeroportul International Kavala (Kavala Airport „Alexander the Great”). Din Kavala există legături cu ferryboat către Skala Prinos şi Limenas (Thassos). Din Keramoti există linii de ferryboat spre Limenas (Thassos).

Cu autocarul

Drumul cu autocarul durează aproximativ la 12 ore. Se circulă noaptea, se oprește din trei în trei ore pentru dezmorțit, toaletă, pauză de masă, dar cel mai important este că nu conduceți voi și vă puteți relaxa. Aveți cele mai mari șanse ca autocarul să oprească fix în fața hotelului. Confortul nu este același din mașina proprie și drumul se parcurge într-un timp mai lung, dar relaxarea vine la destinație.

Indiferent de modul în care alegeți să călătoriți către insula Thassos, vacanța este la destinație!

Leave A Reply

Your email address will not be published.