Cuba și-a redeschis granițele pentru turiști, din 15 noiembrie. Toți lucrătorii din turism au fost vaccinați!

0 129

Din 15 noiembrie, Cuba și-a redeschis granițele pentru turiștii vaccinați, dar încă 7 noiembrie, Cuba a început să primească călători internaționali fără ca aceștia să stea în carantină sau să prezinte rezultatul testului PCR. Singura obligație este aceea de a prezenta un certificat digital de vaccinare împotriva noului coronavirus. Vaccinarea trebuie să fie făcută cu unul dintre vaccinurile aprobate de agentiile de reglementare.

Acest lucru a fost posibil datorită campaniei de vaccinare care, cu toate că nu și-a atins targetul, a reușit să ducă la vaccinarea completă a 7.9 milioane de cubanezi din totalul de 11.2 milioane de locuitori. Astfel, rata de vaccinare completă din Cuba este de 71.2%, în timp ce 88.7% din cubanezi au cel puțin o doză administrată. Targetul era ca până pe 15 noiembrie să fie vaccinați 90% din populația totală din Cuba, informează evisionturism.ro.

Cu toate acestea, acest progres în materie de imunizare în țară a fost remarcabil. În două luni s-a trecut de la peste 7000 de cazuri de infectare zilnice la doar 400. La fel, toți muncitorii din turism au fost vaccinați și s-a convenit ca înainte de 15 noiembrie să primească doza de rapel.

Cuba a trecut de la o perioadă tragică, cu mii de cazuri noi și zeci de morți zilnic, la doar câteva sute de noi cazuri și 1-2 decese zilnice.

Cuba este una dintre puținele țări din lume care și-a creat propriul vaccin și prima din America Latină care l-a dezvoltat în întregime pe teritoriul său. Și nu doar una: au fost dezvoltate până la cinci formule, dintre care trei – Abdala, Soberana 02 și Soberana Plus – au deja autorizația de utilizare în regim de urgență în țară. Între timp, candidații Soberana 01 și Mambisa continuă în procesul de testare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.