Cu dor despre Vidraru

0 960

Zilele acestea, pornind de la o discuţie despre copilărie şi primele călătorii făcute, mi-am adus aminte despre prima tabără cu clasa, aceasta fiind la Vidraru. Copil fiind, nu prea am cutreierat padurile patriei, dar m-am bucurat de câteva ieşiri pe la grădini zoologice, parcuri naţionale, excursii pe la mănăstiri şi baraje.Stând acum şi reflectând la acele vremuri, se pare că pasiunea pentru călătorii a apărut în copilărie. Când plecam într-o excursie sau tabără, simteam o libertate în suflet. Mă instalam pe scaunul autocarului şi-mi lipeam nasul de geam. Îmi plăcea să admir tot ce mişcă, ieşind din micul orăşel de baştină şi plecam să descopăr noi locuri.

Acelaşi sentiment al libertăţii îl trăiesc şi astăzi când plec în călătorii, chiar dacă am acumulat mii de mile zburate şi am ajuns prin mai multe ţări din Europa. Cu fiecare călătorie pe care o fac, mă descopăr tot mai mult.

Legat de prima mea tabără la Vidraru, recunosc că nu mai am aşa de multe amintiri. Ştiu doar că am rămas mut de uimire când am văzut barajul şi marele lac de acumulare. Mă încerca un sentiment de uimire, teamă şi curiozitate. Restul a contat mai puţin. Eram liber, departe de părinţi, în faţa unei lucrări inginereşti impresionantă.

Şi de atunci au trecut anii, am călătorit tot mai mult prin România şi Europa. Sper ca în viitorul apropiat să schimb şi continentul. Dar din păcate, Vidraru nu a mai fost pe lista mea. Cred că este cazul să prioritizez o vizită la Vidraru, în amintirea vremurilor din copilărie.

Zona s-a dezvoltat, sunt hoteluri noi, pensiuni, dar acelaşi Vidraru impunător pe râul Argeş şi cu peisajele frumoase ce-l înconjoară. Îmi este dor de Vidraru şi am nevoie de noi amintiri şi trairi în acest loc special, care poate a stat la baza a ceea ce înseamnă pasiune pentru travel.

În drumul vostru spre Lacul Vidraru, puteţi vizita diferite obiective turistice: Conacul de la Golești – Muzeul Golești, Casa Memorială Liviu Rebreanu de la Ștefănești, Cetatea Poienari (la ieșirea din comuna Arefu), Statuia lui Prometeu şi lista e mult mai mare. România este o ţară unică, este frumoasă şi bogată în peisaje ce-ţi taie respiraţia.

Voi vă mai aduceţi aminte de prima călătorie din copilărie? Care a fost prima destinaţie vizitată, despre care vă amintiţi?

(Foto: romania-redescoperita.ro)

Leave A Reply

Your email address will not be published.