Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

COVID-19 Daily – 8 august 2021: Proteste împotriva noilor restricții în mai multe regiuni din Europa; Coronavirus crește riscul de accident vascular și infarct miocardic; Germania se confruntă cu un nou val de infectări de COVID-19!

0 343

Finalul de săptămână a adus proteste împotriva noilor restricții în mai multe regiuni din Europa. Oamenii nu sunt de acord cu permisul de sănătate pentru a intra în restaurante, cafenele, evenimente și alte zone aglomerate. UK raportează un nou val de infectări cu noul coronavirus. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 8 august 2021!

  • Protestatarii au mărșăluit în orașele din Franța pentru al patrulea weekend consecutiv. Aceștia sunt împotriva unui nou permis de sănătate necesar pentru a intra într-o cafenea sau a călători cu un tren interurban. Deja în vigoare în cluburile de noapte și muzee, noile reguli vor face obligatoriu fie vaccinarea completă, fie testul negativ, fie recuperarea recentă în urma infectării cu noul coronavirus. Doar așa francezii se vor putea bucura de micile bucurii cotidiene.
  • Manifestări similare au avut loc și în Italia, cu proteste împotriva permiselor de sănătate pentru activități precum accesul în interiorul unui restaurant sau participarea la evenimente. Polonia a raportat, de asemenea, demonstrații împotriva propunerilor de a introduce propriul permis de sănătate. Certificatele de sănătate sunt utilizate tot mai mult în Europa pentru a limita intrarea în locurile publice și pentru a încuraja vaccinările.

Proteste în mai multe țări europene împotriva certificatului de sănătate impus la intrarea în zonele aglomerate

  • Spania a extins carantina de zece zile impusă pasagerilor care sosesc din Argentina, Brazilia, Columbia, Bolivia, Namibia și Africa de Sud, națiuni considerate cu risc ridicat.
  • Coronavirusul ar putea crește riscul de infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale, potrivit unui studiu suedez realizat pe aproximativ 400 000 de persoane infectate de virus. Cercetările arată că riscul unui infarct a fost de trei până la opt ori mai mare în prima săptămână după testarea pozitivă, iar potențialul unui prim accident vascular cerebral crescând de trei până la șase ori. 
  • La Berlin a avut loc o cină „thank you” pentru 3000 de persoane. A fost organizată pe pista fostului aeroport Tegel. Participanții au trebuit să prezinte dovada vaccinării, recuperării sau testului negativ pentru a putea participa. Mesele au fost aranjate pentru a scrie „Berlin loves you!” Scopul evenimentului a fost să anunțe că Germania este deschisă vizitatorilor, precum și să-și ia rămas bun de la vechiul aeroport.
  • Duminică, Germania a raportat 3127 de noi cazuri de COVID-19, conform Institutului Robert Koch (RKI) pentru bolile infecțioase. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 91782 de la începerea pandemiei.
Leave A Reply

Your email address will not be published.