COVID-19 Daily – 3 august 2021: Vaccinuri pentru adolescenți, avertismente de călătorie în SUA, creste numărul turiștilor în Spania!

0 261

În timp ce unele state se confruntă cu noul val de coronavirus, altele anunță creștere a numărului de turiști. Se pregătește și o achiziție pe zona farma. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 3 august 2021!  • Germania va oferi vaccinuri copiilor cu vârsta peste 12 ani, asta după ce se va face un consult medical înainte. Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că țara are „suficiente vaccinuri pentru toate grupele de vârstă”. Agenția Europeană a Medicamentului a eliminat vaccinurile Pfizer și Moderna pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. 
  • Rusia a raportat 22 010 cazuri noi de COVID-19 și 788 de decese în ultimele 24 de ore. Aceasta este ușor în scădere față de ziua precedentă. 

Numărul de turiști străini în Spania a crescut la 2,2 milioane în iunie

  • Numărul de turiști străini în Spania a crescut la 2,2 milioane în iunie, de aproape 10 ori mai mare față numărul înregistrat în urmă cu un an. Turiștii au cheltuit 2,87 miliarde de dolari în această lună. În ciuda trendului pozitiv, numărul turiștilor este cu 75% mai mic față de aceeași lună din 2019, când Spania a raportat 8,8 milioane au vizitatori.  
  • Compania farmaceutică franceză Sanofi intenționează să cumpere firma Translate Bio pentru 3,2 miliarde de dolari, în încercarea de produce vaccin COVID-19. Firma franceză a rămas în urmă companiilor AstraZeneca și Pfizer, ambele folosind tehnologia ARNm pe care Translate Bio o dezvoltă, dar Sanofi nu a reușit să o implementeze. 
  • Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au avertizat împotriva călătoriilor în Grecia, Irlanda și alte destinații globale din cauza numărului crescând de cazuri COVID-19.
  • Guvernul britanic încurajează femeile însărcinate să se vaccineze. Aproximativ 52 000 de femei gravide din Anglia au fost vaccinate, fără a fi raportat niciun motiv de îngrijorare, potrivit Departamentului de Sănătate și Asistență Socială.
  • Slovacia dă startul vaccinării fără rezervare. Acest lucru se va putea realiza în câteva spitale. În același timp, Slovacia organizează o loterie a vaccinurilor cu premii între 1200 si 120000 de dolari. Luni după-amiază, cel puțin 160.000 de persoane s-au înregistrat online pentru a intra la tragere la sorți.
Leave A Reply

Your email address will not be published.