blank

Cele mai frumoase 10 castele din Germania

1 3.634

Nu este rușine să recunoaștem acest lucru, am visat cu toții să facem parte din regalitate. În loc să te rogi ca broscuța pe care o săruți să se transforme în prinț, sau ca un Făt-Frumos pe un cal alb (sau într-o limuzină) să te răpească și să se căsătorească cu tine, creează-ți propria fericire. Cel mai bine, înainte să te muți într-un castel, vizitează-l. Așa își poți da seama dacă îți place atmosfera rece sau dacă preferi o casă pe plajă, pe unda dintre insulele din Grecia sau Spania.

Cele mai frumoase și populare 10 castele din Germania.

Germania găzduiește unele dintre cele mai frumoase și mai renumite castele din Europa. Noi am încercat să creem o listă cu unele dintre cele mai cunoscute castele din Germania, listă care sperăm să vă ajute atunci când veți decide să planificați următoarea vacanță în Deutschland.

Castelul Mespelbrunn

Castelul Mespelbrunn este un castel medieval, renascentist timpuriu, construit într-o vale afluentă din Mespelbrunn. În pădurea Spessart, între Frankfurt și Würzburg, acest fermecător castel a devenit unul dintre cele mai populare castele din Germania.

Farmecul aparte este dat și de împrejurimi, deoarece dealurile din jurul castelului sunt acoperite de verdeață luxuriantă, iar castelul a fost construit pe o stâncă, în mijlocul unui lac cristalin. Castelul are gresie roșie frumoasă și vitralii, iar în interior se regăsesc numeroase armuri și șuturi bine conservate din secolul al XVI-lea.

Familia contilor de Ingelheim deține castelul și locuiește încă la castel. S-au asigurat că rămâne o bijuterie de neprețuit în Spessart. Chiar dacă este la doar o oră distanță de orașul Frankfurt, veți simți cu adevărat că vă aflați într-un basm la Castelul Mespelbrunn.

Castelul Drachenburg

Castelul Drachenburg a avut o istorie lungă și interesantă. Construită ca o vilă privată la sfârșitul secolului al XIX-lea, bancherul bogat care a ordonat construirea ei nu a ajuns să locuiască niciodată în ea. În limba germană, castelul este numit „Castelul Dragonului” din cauza unei vechi povești care spune că un erou a ucis un dragon pe același deal.

Mai interesant decât numele castelului este amestecul de stiluri arhitecturale care alcătuiesc Castelul Drachenburg. Cu turlele sale de vis, crenelele simulate și turnul cu ceas pătrat, Castelul Drachenburg, aflat pe un deal în apropierea râului Rin, are un stil ciudat ce combină un castel medieval, o catedrală gotică și Big Ben.

Odată o stațiune de vară, în 1910 s-au făcut planuri pentru ca Castelul Drachenburg să devină un parc de distracții. Acest lucru nu s-a realizat niciodată, dar în anii 1930 castelul a fost folosit ca școală și capelă pentru băieți creștini înainte de a fi deteriorat pe tot parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial. În anii 1940, Castelul Drachenburg a devenit un centru de instruire înainte de a fi închis în anii 1970.

Paul Spinat a fost un om excentric care a deschis castelul publicului larg, a organizat deseori petreceri fastuoase și a avut grijă ca interiorul castelului să fie restaurat la gloria care l-a consacrat. Astăzi, camerele și exteriorul castelului sunt complet restaurate și renovate și deține cu mândrie titlul de unul dintre cele mai renumite castele din Germania.

Castelul Hohenschwangau

A fost odată, cu mult înainte ca faimosul castel Neuschwanstein să fie construit, a existat un alt castel numit Castelul Hohenschwangau, care fusese multă vreme reședința conducătorilor, dar devenise o ruină cu ceva timp înainte de a fi dobândit de tatăl regelui Ludwig, Maximilian al II-lea, în secolul al XIX-lea. Maximilian al II-lea a reconstruit și redecorat castelul într-un stil romantic gotic, perfect pentru o reședință de vară și de vânătoare pentru familia sa.

Pereții castelului au fost frumos pictați cu legende istorice germane. Și acest lucru, susțin mulți, a modelat interesul timidului rege Ludwig pentru basme și legende. După moartea lui Maximilian al II-lea, Ludwig al II-lea a petrecut mult timp la castel și a reproiectat toate camerele.

Dacă locația pitorească a Castelului Hohenschwangau nu este o încurajare suficientă, vizitați castelul și mergeți pe holurile în care a crescut unul dintre cei mai misterioși regi ai Europei. Castelul Hohenschwangau se află la mică distanță de Castelul Neuschwanstein.

Castelul Heidelberg

Dominând orizontul și așezat în mijlocul pădurilor verzi, pe flancul nordic al dealului Königstuhl, Castelul Heidelberg își dezvelește ruinele de gresie în culoarea apusului de soare ce se înalță maiestuos peste Valea Neckar și aruncă umbre misterioase peste cafenelele pitorești ale orașului universitar și peste drumurile vechi și pietruite.

Cândva o capodoperă gotică, Heidelberg a fost jefuit, ars și lovit de fulgere… de două ori. Castelul Heidelberg nu și-a recăpătat niciodată gloria inițială și se află încă în ruine. Cu toate acestea, aproximativ 1 milion de vizitatori vizitează – în fiecare an – ruinele castelului, transformându-l într-unul dintre castelele de top din Germania.

Prima structură a castelului a fost construită înainte de 1214 și ulterior extinsă la două structuri în 1294. Castelul Heidelberg se mândrește cu una dintre cele mai vechi clădiri de palat ale Renașterii germane, clădirea Ottheinrich, iar ruinele castelului sunt unele dintre cele mai importante structuri renascentiste din Europa, la nord de Alpi.

Castelul Heidelberg adăpostește cu mândrie în pivnița sa cel mai mare butoi de vin din lume. Cu o înălțime de 7m și o lățime de 8m, cu capacitatea de 220.000 de litri de vin, Heidelberg Tun nu este doar mai mare decât majoritatea apartamentelor, ci este, de asemenea, un vis absolut împlinit pentru băutorii de vin de pretutindeni.

Castelul Reichsburg (Castelul Cochem)

Castelul Reichsburg, numit și Castelul Cochem sau Reichsburg Cochem, se înalță la 300 de metri deasupra orașului pitoresc Cochem și a râului Moselle. Se crede că are origini care datează din 1100, regele francez Ludovic al XIV-lea a făcut ca trupele sale să distrugă Castelul Reichsburg în 1689. Castelul a rămas o ruină de piatră colorată timp de 180 de ani până când bogatul om de afaceri berlinez, Louis Ravené, a decis să cumpere ruinele și să reconstruiască castelul în 1868.

În loc să restabilească castelul la stilul și starea sa romanică originală, Ravené i-a pus pe arhitecții săi să creeze un castel neogotic care ar putea servi drept reședință de vară pentru familia sa. Fiind unul dintre cele mai mari castele din Germania, Castelul Reichsburg oferă diferite tururi, în funcție de ceea ce își dorește fiecare.

Dacă vă plac excursiile, plimbările sau drumețiile, puteți să vă plimbați până la castel și să admirați priveliștea uimitoare a Cochem și a văii Moselle. Plimbarea până la castel, deși abruptă, este o experiență plăcută care durează aproximativ 20 de minute, pornind din centrul orașului, iar când ajungeți în vârfu dealului, vă puteți relaxa în grădinile minunate ale castelului. Dacă nu vă deranjează temperaturile reci, frunzele colorate și zăpada strălucitoare, atunci toamnă și iarnă sunt anotimpurile perfecte pentru a vizita castelul pentru peisajele absolut superbe.

Castelul Schwerin

Construit între 1847 și 1857, Castelul Schwerin găzduia inițial mari duci înainte de a deveni al statului. În trecut, Castelul Schwerin a fost folosit ca colegiu de profesori, spital și muzeu. Castelul Schwerin este înconjurat de lacuri și păduri și dacă vă plac poveștile cu fantome, întreabațo de Petermännchen, propriul poltergeist al castelului, despre care se crede că îi sperie pe vizitatorii nepoftiți.

Structura arhitecturală a castelului este admirată la scară largă de către specialiști, iar detaliile – o varietate de turnuri cu cupole aurii și pinacole strălucitoare – a făcut ca Schwerin să fie considerat una dintre cele mai semnificative creații arhitecturale din epoca istoricismului romantic din Europa.

Castelul Lichtenstein

Inspirat de romanul romantic Lichtenstein al lui Wilhelm Hauff, contele Wilhelm de Württemberg, Duce de Urach, a construit Castelul Lichtenstein pe zidurile istorice ale fundației unui castel de cavaleri medievali. Castelul Lichtenstein este un fermecător castel de vânătoare, aflat la doar o oră de mers cu mașina la sud de Stuttgart, care oferă vederi vaste asupra Văii Echaz și a Alpilor Șvabi.

Cu o atenție deosebită la detalii, Castelul Lichtenstein și arhitectura sa neogotică nu sunt altceva decât omagiul perfect adus Evului Mediu. Chiar dacă există o serie de castele în Germania, acest castel este extrem de popular printre turiștii germani.

Castelul Hohenzollern

Amplasat pe o stâncă abruptă, conică, și situat în inima Baden-Württemberg se află Castelul Hohenzollern. De secole, Castelul Hohenzollern găzduiește conți și prinți șvabi, regi prusaci și împărați germani.

Construită inițial în secolul al XI-lea și situată confortabil între Lacul Constanța, Pădurea Neagră și Stuttgart, această mândră fortăreață oferă vederi panoramice maiestuoase de peste 100 de kilometri de pădure rulantă.

De-a lungul anilor, Castelul Hohenzollern a fost distrus și reconstruit de mai multe ori, doar Capela St Michel supraviețuind în mod miraculos distrugerii. Structura care există astăzi a fost reconstruită în secolul al XIX-lea în stil neogotic englezesc, dar găzduiește în continuare o mare parte din vechile comori ale regalității. Castelul este deschis pe tot parcursul anului și oferă tururi cu ghid în fiecare zi.

Castelul Burg Eltz

Ascuns adânc într-un val rural, împădurit și cocoțat pe o stâncă înaltă de 70 de metri este izbitorul castel Burg Eltz, construit din piatră și lemn. De generații, Burg Eltz a rămas în grija și proprietatea privată a familiei Eltz, care a păstrat cetatea rurală medievală intactă de mai bine de 700 de ani. Castelul încă se mândrește cu o mare parte din mobilierul său original și comori de aur, argint și porțelan.

Amplasat pe fundalul unei văi uimitoare și a unui pârâu, Burg Eltz este unul dintre cele mai bune castele de vizitat din Germania și o încântare absolută pentru oaspeții de toate vârstele.

Castelul Neuschwanstein

Amplasat în Alpii Bavarezi și cu vedere la Valea Hohenschwangau, se află Castelul Neuschwanstein din secolul al XIX-lea. Construit într-un moment în care castelele nu mai erau critice strategic pentru apărare, misteriosul Ludwig al II-lea a insistat să aibă propria sa ascunzătoare și a ordonat construirea castelului oricum. În mod ironic, la doar câteva săptămâni după moartea regelui, palatul romanic destinat numai lui și-a deschis porțile pentru publicul larg.

Astăzi, milioane de oameni călătoresc la Castelul Neuschwanstein pentru a explora refugiul privat al regelui timid și pentru a se bucura de peisajul și priveliștile sale uimitoare. Adesea numit „Castelul regelui basmului”, Castelul Neuschwanstein și povestea fantezistă a regelui său au atras multă atenție internațională, făcându-l unul dintre cele mai populare castele din Germania.

Nici măcar magnatul Walt Disney nu a fost imun la farmecele acestui faimos castel german. Castelul emblematic Disney reprezentat în filmul Frumoasa Adormită și omologul său real din Disneyland au fost inspirate de Castelul Neuschwanstein. Între priveliștile cuprinzătoare și legendele captivante ale regelui nebun Ludwig II, explorarea Castelului Neuschwanstein este modalitatea perfectă de a petrece o zi în Germania.

Nu ați experimentat cu adevărat Europa în toată splendoarea ei până când nu ați vizitat un castel sau două, iar Germania are cu siguranță mult mai multe de oferit la capitolul castele frumoase și celebre. Alegeți din lista noastră cu cele mai bune castele din Germania și începeți propria aventură regală.

Cu siguranță sunt și alte castele unice și frumoase în Germania. Dacă ați descoperit un asemenea loc minunat și considerați că merită să fie menționat în acest articol, asteptăm pozele voastre pe paginile noastră de Instagram sau Facebook sau puteți sa ne menționați în postările voastre.

Acestea fiind spuse, vă dorim o vară plină de călătorii :)!

Leave A Reply

Your email address will not be published.