blank

COVID-19 Daily – 20 octombrie: numărul de noi cazuri COVID-19 crește în Europa; OMS recomandă cumpărarea de pastile antivirale pentru 120 de milioane de pacienți!

0 679
  • Organizația Mondiale a Sănătății dorește cumpere pastile antivirale împotriva COVID-19 pentru 10 USD pe tratament. Pilula experimental Merck Molnupiravir este probabil unul dintre medicamente, deși altele sunt în curs de dezvoltare. Planurile, văzute de Reuters, urmăresc să cumpere suficiente medicamente pentru 120 de milioane de pacienți în 2020.
  • Cehia a detectat luni 2 521 de cazuri noi, cel mai mare număr înregistrat în 24 de ore din aprilie 2021. Cu toate acestea, guvernul de la Praga nu va impune alte restricții, spunând în schimb că va rămâne concentrat pe vaccinări. 

Rata infecției din Polonia a crescut cu 85% în doar o săptămână. „Nu am vești bune … 3931 de oameni noi au fost infectați, a declarat ministrul adjunct al sănătății Waldemar Kraska. 64 de persoane au murit în aceeași săptămână. 

  • Coronavirusul se răspândește agresiv în rândul copiilor din Marea Britanie. Unii oameni de știință au criticat programul lent de vaccinare pentru copii. Un studiu publicat săptămâna trecută a indicat că 8% dintre copiii școlari englezi au fost infectați.
  • Târgul de carte de la Frankfurt se deschide din nou după un 2020 aproape complet digital, iar regizorul Juergen Boos a declarat că industria se descurcă bine pentru că „tinerii nu vor doar să joace jocuri video toată ziua, ci și să citească”. Germania este cea mai mare piață de cărți din UE, iar veniturile au crescut cu 20% (2,5 miliarde de dolari) anul trecut. 
  • Noua Zeelandă a înregistrat cel mai mare număr de cazuri zilnice de la începutul pandemiei, cu 94 de infecții noi raportate în 24 de ore. Saltul recent a urmat sosirii tulpinei Delta, care l-a determinat și pe premierul Jacinda Ardern să renunțe la obiectivul „Covid Zero” și să treacă la un program de vaccinare intens. 
  • ”Dorești să joci în Grand Slamul al Australian Open? Vaccinează-te!”. Acesta este mesajul premierului de stat din Victoria, Dan Andrews, care a avertizat: „Virusului nu-i pasă care este clasamentul tău în tenis sau câte Grand Slamuri ai câștigat”. Acesta a spus că nu vor exista scutiri și abateri de la regulile impuse la granițele australiene, în ciuda faptului că numer mari din tenis, inclusiv Novak Djokovic, nu au spus încă dacă au fost vaccinați sau intenționează să fie vaccinați.
Leave A Reply

Your email address will not be published.