COVID-19 Daily – 14 august 2021: Germania a actualizat lista roșie; Olanda și Norvegia iau în calcul să ridice unele restricții; Rusia a raportat număr record de morți cu COVID în 24 de ore!

0 373

Continuăm seria articolelor cu și despre pandemia de COVID-19. Zilnic, apar noutăți cu privire la evoluția pandemiei și la măsurile adoptate de țările europene, dar și de toate celelalte state la nivel global.

  • Rusia a raportat din nou un număr record de decese înregistrate în 24 de ore. Sâmbătă, 819 persoane au murit cu covid, bilanțul total al țării ajungând la 169 683. Este a treia zi succesivă în care Rusia a raportat un număr record de decese. 
  • Germania a actualizat lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, fiind adăugate Israelul, Turcia și SUA. Portugalia a fost retrogradată și nu mai este o zonă cu risc ridicat, cu excepția zonelor Lisabona și Algarvei.
  • Guvernul olandez ar putea ridica regulile de distanțare socială pe 20 septembrie, dar prim-ministrul Mark Rutte a spus că sunt necesare păstrarea unor restricții pandemice, inclusiv păstrarea cluburilor de noapte și a restaurantelor închise după miezul nopții.
  • Guvernul Norvegiei va pune capăt unor restricții legate de pandemia COVID-19. Universități vor putea continua predarea în clase, dar alte limite vor rămâne până în septembrie.
  • Marea Britanie va reduce costul testelor de călătorie ale Serviciului Național de Sănătate și revizuiește lista furnizorilor privați pentru a se asigura că prețurile sunt transparente. În prezent, pentru a călători, britanicii trebuie să se testeze, industria călătoriilor declarând că costul este prea mare.
  • Marele Premiu al Olandei de Formula 1 va rămâne planificat pe 5 septembrie. Tribunele pot fi umplute la două treimi din capacitatea lor inițială. F1 urmează să revină pe circuitul Zandvoort aflat la vest de Amsterdam, pentru prima dată din 1985.
Leave A Reply

Your email address will not be published.