COVID-19 Daily – 10 august 2021: Vaccinul Moderna e mai eficient împotriva variantei Delta; crește numărul de cazuri grave, în Franța; Germania oprește campania de testare gratuită!

0 382

Pandemia de COVID-19 continuă să facă victime, să contribuie la blocaje și să genereze pierderi de miliarde de dolari la nivel global. Noile variante de COVID-19 își fac simțită tot mai mult prezența chiar și în Europa. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 10 august 2021!

  • Vaccinul ARNm de la Moderna pare a fi mai eficient decât cel produs de Pfizer-BioNTech împotriva variantei Delta, conform unor raporte medicale. Într-un studiu efectuat pe mai mult de 50.000 de pacienți, eficacitatea vaccinului Moderna împotriva infecției Delta a scăzut cu aproximativ 10% comparativ cu scăderea de 30% înregistrată de Pfizer. 
  • În Franța, numărul pacienților cu coronavirus din unitățile de terapie intensivă (ATI) a crescut luni, depășind pragul de 100 de persoane, pentru prima dată după luna aprilie. Deși este semnificativ mai mic decât numărul înregistrat la vârful celui de-al treilea val, când mai mult de 6 000 de pacienți erau în terapia intensivă, creșterea reflectă evoluția pandemiei în Franța. Media zilnică de noi cazuri a depășit 22 000 de persoane depistate pozitiv. 
  • Germania vrea să pună capăt testelor gratuite de coronavirus, în octombrie. Propunerea urmează să fie discutat de cancelarul Angela Merkel și de liderii de landuri din Germania. Testele au fost făcute gratuit începând cu martie, când campania de vaccinare era la început. Însă în prezent, când 55% din populația Germaniei este complet vaccinată, există întrebări cu privire la subvenționarea pentru teste atâta timp cât vaccinarea e gratuită. Cu alte cuvinte, oamenii se pot vaccin, de ce să mai suporte statul german si testarea?

Elveția a aprobat un al doilea vaccin, realizat de Moderna, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Vă reamintim că a fost aprobat și vaccinul Pfizer pentru adolescenți, din iunie.

  • Fanii care participă la meciurile de fotbal din Premier League trebuie să facă față unor verificări aleatorii – fie dovada vaccinării complete, fie rezultatul unui test de flux lateral negativ – pe unele stadioane în primele săptămâni ale noului sezon de fotbal. 
  • Nouă pacienți cu coronavirus au murit într-un spital rus din sudul orașului Vladikavkaz după ce o țeavă de oxigen a izbucnit în subteran, întrerupând alimentarea către o secție de terapie intensivă.
  • Poliția italiană a destructurat o altă rețea ce vindea permise de sănătate false pe aplicația de mesagerie mobilă Telegram. Poliția a închis până acum 32 de grupuri similare pe Telegram, care ofereau permise false cu până la 500 de euro/bucată (588 dolari).
Leave A Reply

Your email address will not be published.