Coronavirus: FlyDubai suspendă toate zborurile începând cu 26 martie 2020

1 1.305

În urma anunțului făcut de Autoritatea Națională de Management pentru Crize și Dezastre (NCEMA) și Autoritatea Generală a Aviației Civile (GCAA), flydubai își va suspenda zborurile începând de joi, 26 martie 2020, la 23:59 (Ora EAU ) până joi, 09 aprilie 2020, ora 23:59 (EAU), ca parte a măsurilor de prevenție implementate împotriva răspândirii COVID-19.

Până la intrarea în vigoare a suspendării zborurilor, flydubai va mai opera următorele frecvențe:

București (OTP): următorul zbor 24 martie
Kabul (KBL): următorul zbor 24 martie
Makhachkala (MCX): următorul zbor 24 martie
Nur-Sultan (TSE): următorul zbor 24 martie
Vnukovo (VKO): următorul zbor 24 martie

FlyDubai suspendă toate zborurile

În conformitate cu cele mai bune practici internaționale, flydubai și-a închis temporar business lounge-ul din Terminalul 2 – Dubai International (DXB). Pasagerii Business Class flydubai vor avea acces la Marhaba Lounge în Terminal 2, Dubai International. 

În funcție de cerințele din piață, flyDubai va opera zboruri cargo. Primul zbor de marfă a fost operat săptămâna trecută spre Kuweit. Există o cerere mare la nivel mondial, iar compania aeriană lucrează la extinderea operațiunilor de marfă.

Flydubai a luat numeroase măsuri pentru a rezista în perioada asta de criză mondială. Flydubai a stabilit deja procese și proceduri pentru funcționarea de la distanță. În conformitate cu liniile directoare ale Guvernului, forța de muncă a fost alocată în echipe, care s-au mutat în diferit birouri pentru a putea susține în continuare operațiunile.

În plus, o serie de angajați lucrează de la distanță din casele lor. Au fost făcute investiții în tehnologii necesare pentru munca de la distanță.

Pe lângă investiția în tehnologie, flydubai va reține la sol întraga flotă și va fi împărțiță între cele două baze: la Dubai International (DXB) și Al Maktoum International (DWC). Avioanele au nevoie de întreținere periodică cât timp stau la sol.

Având cele 14 aeronave Boeing 737 MAX blocate la sol, flydubai are deja un program extins de inginerie și întreținere care a implicat 18 ore pe aeronave pe săptămână. Odată cu anunțarea restricțiilor de zbor, programul de inginerie și întreținere va fi extins la întreaga flotă formată din 42 de aeronave Boeing 737-800 NG.

Leave A Reply

Your email address will not be published.