Condițiile de călătorie în Andorra: test molecular tip PCR/TMA

1 544

Principatul Andorra permite accesul pe teritoriul național fără restricții privind mobilitatea persoanelor și a vehiculelor și fără impunerea unei perioade de carantină.

Începând cu data de 9 decembrie 2020, orice turist cu vârsta de peste 6 ani care dorește să petreacă 3 sau mai multe nopți în Principatul Andorra, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR/TMA sau echivalent cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în acest stat.

Prezentarea unui test molecular tip PCR/TMA sau echivalent cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2

Admiterea în locul de cazare va fi condiționată de prezentarea rezultatului negativ al testului molecular tip PCR/TMA.

Excepție fac vizitatorii de origine franceză, spaniolă și portugheză, precum și turiștii care provin din state considerate „zone verzi”, a căror rată de testare pe teritoriul național este mai mare de 5.000 de teste la 100.000 de locuitori pe săptămână sau a căror incidență de pozitivitate este mai mică de 9%.

Rezultatul testului trebuie să fie prezentat în original, în limba catalană, spaniolă, franceză și/sau engleză și prezentat pe suport hârtie sau în format electronic.

Documentul trebuie să conțină următoarele informații: numele turistului, numărul pașaportului sau numărul cărții de identitate (care trebuie să coincidă cu documentul de identitate utilizat în timpul călătoriei), data testului, identificarea și datele de contact ale centrului care a efectuat analizele, tehnica utilizată și rezultatul negativ al testului.

Pentru persoanele care locuiesc în Spania, Franța sau Portugalia, se recomandă obținerea unui formular de călătorie de la casele de asigurări sociale. Pentru călătorii din alte state, se recomandă încheierea unei asigurări de călătorie privată, care acoperă costurile medicale în caz de infecție cu virusul SARS-CoV-2 sau alte incidente în timpul șederii în Principatul Andorra.

Nu este prevăzut un control sanitar la sosirea în Principat, însă trebuie respectate măsurile de igienă și de securitate recomandate de autoritățile sanitare. Numere utile: Urgențe medicale: 116; Spital Nostra Senyora de Meritxell: (+376) 871 100.

Leave A Reply

Your email address will not be published.