Companiile aeriene din Rusia suspendă zborurile internaționale de teamă să nu le fie confiscate avioanele.

1 805

Rosaviatsia, Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia, a recomandat companiilor aeriene naționale să suspende toate zborurile internaționale, cu excepția zborurilor spre Belarus. Anunțul a fost transmis în special companiilor aeriene din Rusia ce dețin avioane închiriate de la companiile de leasing din Europa și Statele Unite.

Companiile de leasing internaționale trebuie să recupereze peste 700 de avioane de la companiile aeriene din Rusia, dintr-un total de 1000 de avioane existente în Rusia. În vreme de război și din cauza interdicțiilor impuse Rusiei, companiile de leasing trebuie să-și pună la adăpost avioanele pentru că ele nu mai sunt asigurate.

Anunțul din 5 martie, care descurajează atât zborurile de pasageri cât și de marfă, este o recunoaștere de facto a efectului zdrobitor al sancțiunilor internaționale, de când Rusia și-a lansat invazia pe scară largă asupra Ucrainei.

Rosaviatsia a sugerat că astfel, prin operarea zborurilor internaționale, companiile ar risca ca avioanele să fie confiscate pe baza unor noi interdicții privind închirierea de avioane către Rusia. Recomandarea exclude companiile aeriene cu avioane rusești sau care nu riscă confiscarea avioanelor.

Aeroflot și S7, unele dintre cele mai mari companii aeriene din Rusia, au anunțat suspendarea zborurilor internaționale începând cu 8 martie. Pasagerii afectați vor putea călători din / spre Rusia prin intermediul companiilor aeriene străine ce zboară din / spre Azerbaidjan, Armenia, Kazahstan, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Serbia și alte state care nu au închis spațiul aerian pentru zborurile rusești.

Leave A Reply

Your email address will not be published.